ΚΑΙ Η ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ…

Κανένας υπουργός με στοιχειώδη συναίσθηση της σχέσης του με την κοινωνία δεν θα πανηγύριζε, επειδή μια φορά το μήνα προσφεύγει δικαστικά εναντίον μιας απεργίας εργαζομένων. Δεν φαίνεται να ισχύει όμως για την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Με ανάρτηση της στο twitter δεν έκρυψε τον …ενθουσιασμό της. Όπως έγραψε «παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο και η απεργία της ΑΔΕΔΥ -όπως και η πανομοιότυπη της ΔΟΕ-για το νέο θεσμό του μέντορα που υποστηρίζει τους νέους εκπαιδευτικούς». Πρόσθεσε μάλιστα πως «οι προσπάθειές μας όλες έχουν ένα στόχο: την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στη χώρα μας. Η Παιδεία αλλάζει».

Αναμφίβολα «η Παιδεία αλλάζει». Όμως όπως λένε καθηγητές, δάσκαλοι, φοιτητές, μαθητές αλλάζει προς το χειρότερο. Έτσι το μόνο που έχει μείνει στην Νίκη Κεραμέως είναι η … επιβεβαίωση από τα Πρωτοδικεία που συνεχώς επιστρατεύει για να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις. Να θυμίσουμε πάντως στην υπουργό πώς τα δικαστήρια δεν την χειροκροτούν. Απλά εφαρμόζουν τον «απεργοκτόνο» νόμο που ψήφισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, με τον οποίο μοιράζονται – ως γνωστόν- κοινά οράματα.

Παρεμπιπτόντως ελπίζουμε να είναι αναληθείς οι φήμες που θέλουν το υπουργείο Παιδείας, να «ψήνει» νέες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι οποίες θα ανακοινωθούν στην …μέση της χρονιάς.

news247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ