ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΑΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφουν οι Θανάσης Φούντας, Δάφνη Μπατσίλα, Σταμάτης Μαλάκος και Φωτεινή Κουτσοπούλου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Με αφορμή και την ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι τρεις αριστερές Παρατάξεις στην ΕΛΜΕ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΝΕΚ-ΣΥΡΙΖΑ και ΑΣΕ-ΚΚΕ) , σας ενημερώνουμε όπως πάντα για τα πραγματικά γεγονότα.

Αρχικά ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση   ότι είμαστε σταθερά υπέρ της ψηφοφορίας δια ζώσης στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Μετά το χρονικό διάστημα όμως που ακολούθησε το 2020 με τις εκλογές παρωδία και την  ακατανόητη επικύρωση δυστυχώς από το ΥΠΑΙΘ με εντελώς αντιδημοκρατικό και αυταρχικό τρόπο , ενός εκλογικού αποτελέσματος με συμμετοχή 5% και  τα θλιβερά γεγονότα που ακολούθησαν (διορισμοί δοτών και παρουσία ψευτοαιρετών ), θεωρούμε ότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο για να συνεχίσουμε την αποχή  μας από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Το μείζον για εμάς  στην Παράταξη της ΔΑΚΕ ,είναι η αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας και ομαλότητας με την αναλογική εκπροσώπηση όλων των συνδικαλιστικών Παρατάξεων , προκειμένου να προστατεύονται τα δικαιώματα των συναδέλφων. Όλοι όσοι σφετερίστηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα τις θέσεις μας στα Υ.Σ , πρέπει να φροντίσουμε να πάνε στα σπίτια τους .

Πιστεύουμε ότι οι Παρατάξεις που δεν θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, συμβάλουν ηθελημένα ή άθελα στη συνέχιση της προαναφερόμενης  ανώμαλης κατάστασης.

Ως δύναμη ευθύνης , αισθανόμενοι πλήρως  την υποχρέωση που έχουμε απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα και την αναγκαιότητα να αποκτήσουν οι συνάδελφοί μας  τους νόμιμους εκπροσώπους τους, δηλώνουμε ότι παρά τους ενδοιασμούς μας, θα συμμετάσχουμε στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.  Άλλωστε αυτό αποτελεί εκφρασμένη θέση της Παράταξης  της ΔΑΚΕ  στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.  Συνεχίζουμε βέβαια να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για  τον τρόπο τέλεσης της εκλογικής διαδικασίας , που  δεν έχουν να κάνουν φυσικά σε καμία περίπτωση με το αδιάβλητο , αλλά αποκλειστικά και μόνο με την ξεκάθαρα διαφαινόμενη  προσπάθεια  από την Υπουργό Παιδείας , περαιτέρω απομείωσης  των συνδικαλιστικών μας  δικαιωμάτων.

Είναι δεδομένο λοιπόν ότι εμμένουμε στη θέση μας για διενέργεια των εκλογών με δια ζώσης ψηφοφορία και συνεχίζουμε να καταγγέλλουμε  ζητώντας να αλλάξει απόφαση, την τακτική της  Υπουργού Παιδείας  για επιβολή με κάθε τρόπο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Αυτοί  όμως που μας καλούν σήμερα εντελώς αυτοκτονικά  να απέχουμε από τις εκλογές, ουσιαστικά δείχνουν ότι θέλουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια να  λειτουργούν μόνο με διορισμένα μέλη, χωρίς τη συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων του κλάδου.

Τελικά, μήπως αυτοί που το λένε αποτελούν «δεκανίκι» σε μια πολιτική που προσποιούνται   ότι «αντιμάχονται»; Μήπως η αποχή που ζητάνε ενισχύει τις επιδιώξεις  της Πολιτείας και τους άνομους σχεδιασμούς τυχάρπαστων , περιθωριακών ψευτοσυνδικαλιστών των 5(!) και 10 (!) ψήφων ;

Η άρνηση στη συμμετοχή αποτελεί απλά δείγμα «στρουθοκαμηλισμού» και μόνο!

Με τη στάση τους οι αριστερές Παρατάξεις (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΝΕΚ – ΣΥΡΙΖΑ και ΑΣΕ-ΚΚΕ) δείχνουν για ακόμη μία φορά την εμμονή στις αγκυλωτικές  ιδεοληψίες και στην  ανευθυνότητά τους.

Έφτασαν στο σημείο να προτείνουν στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ και να ανακοινώνουν μόνοι τους  στη συνέχεια, ότι επιθυμούν  παράλληλες «εκλογές» δικής τους επινόησης, που φυσικά δεν θα νομιμοποιούσε ποτέ κανένα θεσμικό όργανο. Η πρότασή τους αυτή μοιάζει για παράδειγμα  με την άποψη, ότι επειδή διαφωνούμε με αυτά που εξαγγέλλει η κυβέρνηση, να μην πάμε να ψηφίσουμε στις εθνικές εκλογές και μάλιστα να βάλουμε και σε κάποιες αίθουσες κάλπες, ώστε να εκλεγούν κάποιοι «ημέτεροι ως βουλευτές» οι οποίοι θα λέμε ότι αποτελούν τους βουλευτές μας  και να μην αναγνωρίζουμε τους εκλεγμένους με νόμιμη διαδικασία (!!!). Δημοκρατικά πράγματα όχι παίξε γέλασε… πρόκειται άραγε για αφέλεια ή  τρανταχτή παραδοχή  της ολοκληρωτικής τους νοοτροπίας ;

Το γεγονός  βέβαια  ότι η Κεντρική Παράταξη των ΣΥΝΕΚ-ΣΥΡΙΖΑ στην ΟΛΜΕ έχει αποφασίσει να συμμετέχει κανονικά στις  ηλεκτρονικές εκλογές για τα Υ.Σ , ενώ η τοπική στη Λάρισα Παράταξη καμώνεται ότι δεν συμφωνεί και κάνει τα δικά της γνωστά  μικροπαραταξιακά παιχνιδάκια , το αφήνουμε στη δική σας αλάνθαστη όπως έχει αποδειχτεί κρίση.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Ας αφήσουμε αυτούς που θέλουν να είναι στο περιθώριο να βγάζουν ανακοινώσεις, που δεν ωφελούν τελικά τον κλάδο των εκπαιδευτικών και απλά ενισχύουν σχεδιασμούς για αποκλεισμούς και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές.

Είναι καιρός να ωριμάσουν επιτέλους , να αφήσουν τις κομματικές τους παρωπίδες και να αντιληφθούν ότι πρέπει να  σταματήσουν   να «πυροβολούν» τα πόδια τους , νομίζοντας  ότι κάνουν «αντίσταση» και «επανάσταση». Αυτοί που τελικά θα υποστούν βλάβη είναι οι εκπαιδευτικοί και αυτό έχει γίνει  σαφές τα δύο τελευταία χρόνια.

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε για μαζική   συμμετοχή στη δημοκρατία και για την απάντηση μέσα από τα όργανα και όχι έξω από αυτά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ