ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΥΔΡΙΟ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Ο Λαρισαίος βουλευτής ζήτησε συγγνώμη για τυχόν παραλείψεις ή αστοχίες

Σε σύσκεψη πολιτών και φορέων, που πραγματοποιήθηκε στο Μ. Ευύδριο, με θέμα την πορεία των έργων αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής θωράκισης των περιοχών, που επλήγησαν από τον Ιανό, συμμετείχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:
«Βρίσκομαι, σήμερα, εδώ μαζί σας, στο Ευύδριο, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των φίλων προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων, Ευυδρίου, Νίκου Γούσιου, Βασιλί, Γιώργου Μπόγκα, Υπέρειας, Μπάμπη Σκαντζούρη, και Κατωχωρίου, Βασίλη Βασιλόπουλου, τους οποίους και συγχαίρω για την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.

Απευθύνομαι σε συμπολίτες μου, που έχασαν κόπους ζωής, από την καταστροφική μανία του “Ιανού”. Η κυβέρνηση, αντέδρασε άμεσα και στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων απ’ την πρωτοφανή θεομηνία, απόρροια και της κλιματικής κρίσης. Προχώρησε, άμεσα, με ένα γενναίο πακέτο μέτρων ύψους 800 εκ. ευρώ, σε χρηματοδότηση έργων για αποκατάσταση υποδομών κι αποζημιώσεις σε επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις, νοικοκυριά και καλλιέργειες, μέσω ΕΛΓΑ, με προκαταβολή, μάλιστα, στο 100%. Αναγνωρίζουμε την ύπαρξη καθυστερήσεων, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε αποζημιώσεις που αφορούν κυρίως αγροτικές εκμεταλλεύσεις και πιέζουμε, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, για να επιλυθούν τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα έχουν προκύψει.

Ζητώ συγγνώμη για τυχόν παραλείψεις ή αστοχίες και είμαστε εδώ, για να τις διορθώσουμε, αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συμπολιτών μας, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται».

Η άρδευση προϋπόθεση της αγροτικής ανάπτυξης

Ο Χρήστος Κέλλας αναφέρθηκε στην προώθηση σημαντικών έργων υποδομής για την Επαρχία Φαρσάλων, επισημαίνοντας:
«Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή της κρίσης, έδωσε εντολή σε όλους τους εμπλεκόμενους να προχωρήσουν τάχιστα στις ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων Φαρσαλινών, ενώ εξήγγειλε, σε επίσκεψή του στα Φάρσαλα, την κατασκευή του φράγματος του ποταμού Ενιπέα στη Σκοπιά, αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο για την επαρχία Φαρσάλων, το οποίο ταυτόχρονα είναι υδρευτικό, αρδευτικό, με τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που δημοπρατείται, μάλιστα, με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, σύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις».

Ο Λαρισαίος βουλευτής, κλείνοντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στο αρδευτικό έργο Ορφανά Καρδίτσας – Υπέρεια, καταλήγοντας:

«Επιπλέον του φράγματος στη Σκοπιά, στον αρδευτικό σχεδιασμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έχει προβλεφθεί για την περιοχή και το ιδιαίτερα σημαντικό έργο, Ορφανά Καρδίτσας – Υπέρεια Φαρσάλων, ύψους 88 εκ. ευρώ, από το οποίο θα ποτίζονται 74.650 στρεμ. και θα ωφεληθούν 3.730 αγροτικά νοικοκυριά στον θεσσαλικό κάμπο.

Γνωρίζουμε, πολύ καλά, πως προϋπόθεση για την ανάπτυξη του νομού μας είναι η διασφάλιση των υδατικών πόρων, που αποτελεί ατμομηχανή της αγροτικής οικονομίας. Με τα συγκεκριμένα έργα, κάνουμε σημαντικά βήματα προς το μέλλον ενισχύοντας την αειφορία της υπαίθρου και τις προοπτικές παραμονής πολλών νέων ανθρώπων στον τόπο τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ