ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΗΧΗΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας Τυρνάβου, αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα έφτασαν στη Λάρισα γύρω στις 7 το απόγευμα και σχηματίζοντας κομβόι διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τα φώτα αναμμένα και κορνάροντας στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα αγώνων και διεκδικήσεων ώστε να παραμείνουν στα χωράφια τους για να καλλιεργήσουν τη γη.

Η πορεία των τρακτέρ κατέληξε στο κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματά τους τα οποία συνοψίζονται στα παρακάτω:

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι διεκδικούν:

Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος των αγροτών του Δήμου Τυρνάβου, που δυσκολεύονται με τη διάθεση των προϊόντων τους εξαιτίας της χαμένης παραγωγής λόγω καταστροφών, της ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές, το υψηλό κόστος παραγωγής.

-Να δοθεί ενίσχυση σε όλους τους παραγωγούς και τα προϊόντα όπως δόθηκε σε ορισμένους συναδέλφους από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν βάσει του Κανονισμού(2022/467) που επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία με ουσιαστική αναπλήρωση εισοδήματος βάση της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Άρση της στήριξης και υλοποίησης από την Ελληνική Κυβέρνηση του εμπάργκο στην Ρωσία, ώστε να ξανανοίξει αυτή η τεράστια αγορά που απορροφούσε την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών μας προϊόντων. Εξεύρεση λύσης σχετικά με το κλείσιμο της αγοράς της Αιγύπτου.

-Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στη λαϊκή κατανάλωση κ.α.

φωτο – βίντεο: 902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ