ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΕΝΙΠΕΑ

Η παρέμβαση της Ευ. Λιακούλη στη σύσκεψη για τα αντιπλημμυρικά

Στο Μ. Ευύδριο, στη σύσκεψη κατοίκων και φορέων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής με αντικείμενο την υφιστάμενη κατάσταση στη Δ.Ε. Ενιπέα του Δήμου Φαρσάλων δύο χρόνια μετά το καταστροφικό χτύπημα του “Ιανού”, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. Στο πλαίσιο της συζήτησης, η Λαρισαία Βουλευτής επεσήμανε τα εξής:

«Με χαρά αποδέχθηκα την Πρόσκληση των αγαπητών Προέδρων των τεσσάρων Κοινοτήτων, να επισκεφθώ ξανά το Ευύδριο, για να λάβω κι εγώ μέρος στη σημερινή σύσκεψη.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας “Ιανός”, είχα ήδη μεριμνήσει πριν λίγες ημέρες να βρεθώ εδώ και να συνομιλήσω αναλυτικά με τους κατοίκους για τα προβλήματα και την ανασφάλεια που βιώνουν.

Όπως ακριβώς δεσμεύθηκα, προχώρησα σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, καταθέτοντας ερώτηση προς την Κυβέρνηση, με εννέα καυτά ερωτήματα για το παρόν και το μέλλον του Τόπου μας. Τους ζήτησα να δώσουν στο Κοινοβούλιο ξεκάθαρες απαντήσεις και λεπτομερή ενημέρωση για τις αποζημιώσεις, την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, τα αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα, τον καθαρισμό του ποταμού Ενιπέα και των ρεμάτων, το εάν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες προληπτικές ενέργειες για την ασφάλειά σας, ενώ ένα μήνα μετά τον Ιανό είχαμε καταθέσει πρόταση για σχέδιο ανασυγκρότησης της περιοχής των Φαρσάλων, στο σύνολό της.

Δύο ολόκληρες εβδομάδες μετά, όσο είδατε εσείς απαντήσεις, άλλο τόσο τις είδα κι εγώ. Δυστυχώς, η κυβερνητική σιωπή είναι εκκωφαντική. Η αδιαφορία και ο εμπαιγμός υπερβαίνουν κάθε όριο.

Σας δείχνω σήμερα τη μοναδική“ απάντηση”, που ήρθε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των δράσεων σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Σας απαντά ότι αυτός μόνο συντονίζει και πετά την “καυτή πατάτα” στους υπόλοιπους. Ο πρωθυπουργικός συντονιστής νίπτει τας χείρας του.

Ο χρόνος, όμως, είναι αμείλικτος, πλησιάζουμε πια στα μέσα Οκτωβρίου και εσείς κινδυνεύτε να ζήσετε το ίδιο εφιαλτικό έργο σε επανάληψη. Το Επιτελικό Κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει ήδη πέσει σε χειμερία νάρκη, πριν καν μπει ο χειμώνας. Κι εσείς ξεμείνατε αθωράκιστοι στο έλεος του καιρού.
Γνωρίζω καλά ότι έχετε υπερβεί κάθε όριο αντοχής και υπομονής. Ειδικά τη στιγμή που είστε ταυτόχρονα εγκλωβισμένοι στην ενεργειακή κρίση, στην ακρίβεια, στα συσσωρευμένα αδιέξοδα του αγροκτηνοτροφικού κλάδου.

Έχουμε χρέος, λοιπόν, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αναπνεύσει ξανά και να προστατευθεί ο Τόπος μας. Εμείς οι εκπρόσωποί σας στο Κοινοβούλιο, οι Αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι τοπικοί φορείς και ενώσεις, όλοι οι κάτοικοι, είναι σημαντικό να αγωνιστούμε ενωμένοι, αφήνοντας στην άκρη διαχωριστικές γραμμές και έριδες, με κοινό στόχο τη θωράκιση απέναντι στο ορμητικό μένος της φύσης. Γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ σήμερα, για να συμβάλω και εγώ, με κάθε κοινοβουλευτικό μέσο που θεσμικά μου αναλογεί, στην επιτάχυνση λύσεων για την αποτροπή μιας νέας καταστροφής.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ