ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ

Την αγωνία τους για το μέλλον του επαγγέλματός τους και την επιβίωσή τους εξέφρασαν σήμερα οι κτηνοτρόφοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων, του συντονιστικού Μακεδονίας – Θράκης και των κτηνοτροφικών φορέων του Τυρνάβου και συμμετείχαν σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα.

Οι κτηνοτρόφοι αφού ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει ο κλάδος με τις τιμές που έχει σήμερα το γάλα αλλά και με τις αυξήσεις που σημειώθηκαν στις ζωοτροφές κάλεσαν την πολιτεία να προχωρήσει σε γενναία αύξηση των ενισχύσεων προς τον κλάδο, υποστηρίζοντας ότι αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση τότε πολύ δύσκολα θα μείνουν στο επάγγελμα με τις δυσάρεστες συνέπειες που θα προκαλέσουν οι ελλείψεις σε γάλα και κρέας που θα σημειωθεί.

Ηδη όπως ανέφεραν παρατηρείται σημαντική μείωση στο ζωικό κεφάλαιο αλλά και στην παραγωγή του γάλακτος που αναμένεται να συνεχιστεί ενόψει και του δύσκολου χειμώνα.

Παράλληλα οι συμμετέχοντες έστειλαν μήνυμα και στους συναδέλφους τους να μην προχωρούν σε συμφωνίες με ανοικτή τιμή και προέβλεψαν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες λόγω και του ανταγωνισμού αναμένονται αυξήσεις στην τιμή του γάλακτος από την πλευρά των τυροκόμων.

Ταυτόχρονα οι κτηνοτρόφοι σε μια προσπάθεια για κοινούς αγώνες προσανατολίζονται να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματά τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ