Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης περιφέρειας Θεσσαλίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, με την παρουσία του επικεφαλής της Τάσου Tσιαπλέ, στην σημερινή (11/10/22) κινητοποίηση των αγροτών και των αγροτικών συλλόγων του Δήμου Τυρνάβου έξω από την περιφέρεια Θεσσαλίας, εξέφρασε την στήριξη στον αγώνα και στα δίκαια αιτήματα που διεκδικούν, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές αρνητικές συνέπιες που δημιουργούν οι αντιλαϊκές πολιτικές της Ε.Ε και των αστικών κυβερνήσεων σήμερα και διαχρονικά.

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών του Δήμου Τυρνάβου που θα καλύπτει την απώλεια εισοδήματος, λόγω της δυσκολίας διάθεσης των προϊόντων τους εξαιτίας της χαμένης παραγωγής λόγω καταστροφών, της ασύδοτης δράσης των εμποροβιομηχάνων, τις χαμηλές τιμές και το υψηλό κόστος παραγωγής.

Να δοθεί ενίσχυση σε όλους τους παραγωγούς και τα προϊόντα όπως δόθηκε σε ορισμένους συναδέλφους από το αποθεματικό κρίσης της Κομισιόν βάσει του Κανονισμού (2022/467) που επλήγησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία με ουσιαστική αναπλήρωση εισοδήματος βάση της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να σταματήσει να υλοποιεί η Ελληνική κυβέρνηση το εμπάργκο προς την Ρωσία, ώστε να ξανανοίξει αυτή η τεράστια αγορά που απορροφούσε την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτικών προϊόντων της περιοχής. Εξεύρεση λύσης σχετικά με το κλείσιμο της αγοράς της Αιγύπτου.

Κατώτερες εγγυημένες τιμές στον αγροτοπαραγωγό για τα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα βιώσιμο εισόδημα που να εξασφαλίζει την συνέχιση της καλλιεργητικής δραστηριότητας και την ζωή των οικογενειών τους.

Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια.

Καμία κατάσχεση σπιτιού η χωραφιού.

Να παρθούν τώρα μέτρα από την Κυβέρνηση για να σταματήσει η αισχροκέρδεια εις βάρος των αγροτών και των καταναλωτών από μεγαλέμπορους, μεσάζοντες και βιομήχανους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ