ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ: Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ

Προφυλακίστηκαν ο 53χρονος και ο 42χρονος για τον βιασμό της 12χρονης

Ένταλμα σύλληψης για την μητέρα της 12χρονης στον Κολωνό εξέδωσαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι αρχές. Το ένταλμα για την μητέρα αφορά σε σειρά κατηγοριών, μεταξύ των οποίων και διακεκριμένη μαστροπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα είχε ήδη προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, αφού την παρέλαβε περιπολικό από το σπίτι της, προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Η ίδια πήρε μαζί της στη ΓΑΔΑ τρία από τα παιδιά της.

Η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα προχώρησε στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κρίνοντας ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η μάνα σχετίζεται με τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της.

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη μαστροπεία, ενώ το κατηγορητήριο σε βάρος της αναμένεται να «αναβαθμιστεί» με επιπλέον αδικήματα από την 33η τακτική ανακρίτρια.

Υπενθυμίζεται ότι για τη σχετική υπόθεση στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε γίνει και ανώνυμη καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού, ωστόσο ούτε το παιδί ούτε και οι γονείς του ήθελαν να μιλήσουν.

Παράλληλα, αναμένονται νέες συλλήψεις, καθώς το 12χρονο κορίτσι αναγνώρισε από τις φωτογραφίες των ταυτοτήτων τους άλλα 10 άτομα.

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ Ο 53ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο 42ΧΡΟΝΟΣ

Την προφυλάκιση του 53χρονου Ηλία Μίχου και του 42χρονου Ιωάννη Σοφιανίδη, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για τη σοκαριστική υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισαν εισαγγελέας και ανακριτής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος παραδέχτηκε ενώπιον του ανακριτή ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Ωστόσο, τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 42χρονος κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με τη 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής. Μάλιστα, την αμοιβή υποστηρίζει πως έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανείς από τους δυο δεν αποδέχεται την φρικιαστική πράξη του βιασμού που περιλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.

Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, το ανήλικο θύμα θα δώσει σήμερα συμπληρωματική κατάθεση.

Οι κατηγορίες κατά του Ηλία Μίχου είναι:

Βιασμός ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση,
Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση.
Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση,
Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος,
Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας,
Εμπορία ανθρώπων
Νόμος περί όπλων

Σε βάρος του Ιωάννη Σοφιανίδη, ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση
Εμπορία ανθρώπων