ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ;

Γράφει η Φανή Μπίλιου για το ΚΑΠΗ Τυρνάβου

Ενώ όλη η Ελλάδα πλέον έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς, ο δικός μας Δήμος με ελάχιστες δραστηριότητες δείχνει να έχει μείνει ακόμη στην COVID εποχή. Φαίνεται η δημοτική αρχή βολεύεται με αυτό και μια χαρά κρύβει όλη την ανικανότητά της. Τι άλλο να υποθέσω. Πως να εξηγηθεί η πλήρης αδιαφορία για τους ηλικιωμένους. Η περίπτωση του ΚΑΠΗ Τυρνάβου είναι χαρακτηριστική.

Το ΚΑΠΗ Τυρνάβου και σαν θεσμός και σαν κτήριο έχει αφεθεί στην τύχη του. Ένα κτήριο κόσμημα στην πόλη μας εγκαταλείφθηκε και μόνο αποθήκη δεν το έχουν κάνει.
Πλήρης εγκατάλειψη και αδιαφορία λοιπόν για την τρίτη ηλικία. Γνωρίζω ότι ηλικιωμένοι ζήτησαν από τον δήμαρχο να το καθαρίσει και να το ανοίξει εν όψει του χειμώνα. Να έχουν κάπου να πάνε.

Να βρεθούν ξανά με την παρέα τους. Το ότι βγαίνουν άκαρπες οι δημοπρασίες για το κυλικείο δεν σημαίνει ότι το ΚΑΠΗ πρέπει να είναι κλειστό. Αν υπάρχει θέληση και όρεξη για δουλειά θα βρεθεί και ο τρόπος να το ανοίξουν. Αντιμετωπίσαμε και εμείς επί των ημερών μας το ίδιο πρόβλημα στο Δαμάσι. Το λύσαμε όμως και το ΚΑΠΗ ήταν ανοιχτό.

Από ότι φαίνεται δεν υπάρχει η θέληση ούτε το ενδιαφέρον. Μάλλον άλλες είναι οι προτεραιότητες της σημερινής Δημοτικής αρχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ