Η ΆΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΙΑΝΟ»

Δείτε τί αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Άννα Βαγενά στηρίζει το ψήφισμα που εξέδωσαν, στις 9/10/2022, οι Κοινότητες Βασιλίου, Μεγάλου Ευυδρίου, Υπερείας και Κατωχωρίου του Δήμου Φαρσάλων, για τα δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», καθώς και την εξέλιξη των έργων, και δηλώνει προς τις Κοινότητες:

«Στηρίζουμε το ψήφισμά που εκδώσατε, για τα δύο χρόνια μετά τον καταστροφικό μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό», καθώς και την εξέλιξη των έργων.
Όπως και στο παρελθόν σταθήκαμε πάντα στο πλευρό σας, έτσι στεκόμαστε και τώρα και απαιτούμε από τις αρχές να κινητοποιηθούν άμεσα, ώστε να θωρακιστούν οι παραποτάμιες κοινότητες του Ενιπέα ενόψει του χειμώνα και των βροχοπτώσεων, για να μην πληγούν ακόμα μια φορά από τα καιρικά φαινόμενα.»

Παράλληλα, η βουλευτής επισημαίνει τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι τώρα για τη στήριξη των κατοίκων της περιοχής που επλήγησαν από τον «Ιανό»:

Στις 29/09/2020, με επιστολή της προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ζήτησε να δοθούν κατά προτεραιότητα οι εκκρεμείς συντάξεις στους πλημμυροπαθείς από τον «Ιανό», ως ειδικό μέτρο.

Στις 11/10/2020, συμμετείχε στη σύσκεψη που διοργάνωσαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της περιοχής με θέμα «Αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον μεσογειακό κυκλώνα “Ιανό”».

Στις 17/10/2020, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Επιτακτική ανάγκη αναβολής και μετάθεσης της ημερομηνίας έναρξης του “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” για την Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία», ώστε να συμπεριληφθούν οι πληγέντες από τον «Ιανό».

Στις 26/10/2020, κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων με θέμα τον κίνδυνο νέας υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα στην περιοχή των Φαρσάλων.

Στις 14/01/2021, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Αγροτικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα «ΙΑΝΟΣ και Θεσσαλία 4 μήνες μετά».

Στις 20/01/2022, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με θέμα «Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή του φράγματος της Σκοπιάς Φαρσάλων στον Ενιπέα».

Στις 22/07/2022, κατέθεσε Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, διαβιβάζοντας επιστολή του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων, με θέμα την επιτακτική ανάγκη μετατροπής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής σε Μη Επιστρεπτέα για το σύνολο των επιχειρήσεων που επλήγησαν (άμεσα και έμμεσα) από τον «Ιανό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ