ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ 5,2 ΧΛΜ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΕΠΤΑ ΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής υπόγειων αγωγών άρδευσης σε περιοχές αρμοδιότητας του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων (βόρειο τμήμα). Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή υπόγειων δικτύων συνολικού μήκους 5,2 χλμ. σε επτά αντλητικά συγκροτήματα στις περιοχές του Λόφου, του Πολυδάμειου, των Κάτω Βασιλικών, της Ερέτριας και του Ανωχωρίου.

Πρόκειται ακόμη να κατασκευαστούν 8,9 χλμ υπόγειων αγωγών σε έντεκα ακόμη αντλητικά συγκροτήματα σε Ανωχώρι, Βασιλί, Κρήνη, Πυργάκια, Δασόλοφο και Βαμβακού. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.178.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και περιλαμβάνει την υπογειοποίηση αγωγών για την ορθολογική άρδευση 8.110 στρεμμάτων αγροτικής γης.

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες έχουμε σε εξέλιξη ένα σημαντικό έργο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την ορθή διαχείριση του νερού στην περιοχή των Φαρσάλων. Στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον απέναντι στους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής. Μιλάμε με έργα όταν οι άλλοι μιλούν για έργα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ