Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της “Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου” πραγματοποίησε την Τετάρτη στη Βουλή, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, μαζί με κλιμάκιο της Κ.Ο. και του κόμματος.

Η συνάντηση αποτέλεσε συνέχεια των κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών που ανέλαβε το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Λαρισαία Βουλευτής, από κοινού με τους Βουλευτές συναδέλφους της, υπέρ των Δανειοληπτών. Ενδεικτικά, υπενθυμίζεται ότι κατέθεσαν Ερώτηση προς την Κυβέρνηση, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν και στην κατάθεση Τροπολογίας, με σκοπό την εξεύρεση λύσης για την προστασία των χιλιάδων συμπολιτών μας.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της “Πρωτοβουλίας” ευχαρίστησαν τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τις σημαντικές κινήσεις στις οποίες ήδη προχώρησαν. Όπως τόνισαν, αυτές οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις συνέβαλαν στην περαιτέρω ενίσχυση των δίκαιων αιτημάτων τους

Η Ευαγγελία Λιακούλη τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Χαίρομαι γιατί σήμερα είχα ακόμα μια ευκαιρία να επαναβεβαιώσω την αμέριστη στήριξή μου στον αγώνα των συμπολιτών μας, που έχουν λάβει δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο.

Η δική μας υποστήριξη, δεν περιορίζεται στα ωραία λόγια, αλλά μετουσιώνεται σε πράξεις. Σε παρεμβάσεις εντός του Κοινοβουλίου, για την προώθηση της βέλτιστης δυνατής λύσης στο αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί.

Ασκούμε κάθε θεσμική πίεση προς την Κυβέρνηση της Ν.Δ. Καταθέσαμε ήδη Ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς του κ. Μητσοτάκη, αλλά και στη συνέχεια Τροπολογία, που δυστυχώς η Κυβέρνηση πεισματικά αρνήθηκε να κάνει αποδεκτή.

Δεν το βάζουμε κάτω, δεν σταματάμε τον αγώνα στο πλευρό των χιλιάδων νοικοκυριών που αγωνιούν. Συνεχίζουμε άμεσα με την κατάθεση Πρότασης Νόμου για την οριστική διευθέτηση, με δίκαιους όρους, του προβλήματος και την εξυπηρέτηση των δανείων μέσω της βιώσιμης λύσης που επεξεργαστήκαμε.

Αποτελεί αυτονόητο χρέος και ευθύνη όλων μας, να νοιαζόμαστε και να απλώνουμε θεσμική “χείρα βοηθείας”, πολύ περισσότερο σήμερα, στην κρίσιμη δημοσιονομική συγκυρία, που το υπέρμετρο βάρος της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας σφίγγει “θηλιά” στην επιβίωση της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ