Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΦΥΛΑΚΑΣ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά

Στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στις 14/10/2022, ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε την τραγική πραγματικότητα που βιώνει ο μέσος Έλληνας εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Ενώ οι πάροχοι της ενέργειας θησαυρίζουν, η ακρίβεια γονατίζει τους Έλληνες.

Η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή στην ενέργεια την Ευρώπη, 416.87 ευρώ ήταν η μεγαβατώρα τον μήνα Σεπτέμβριο, και οι προμηθευτές τη χρέωσαν 787 ευρώ. Είχαμε δηλαδή 285 ευρώ «καπέλο» και οι προμηθευτές, υπερκέρδος 485 εκατομμύρια ευρώ σε έναν μήνα. Τίνος είναι αυτά τα χρήματα, κ. Μητσοτάκη, και ποιος τα πληρώνει;

Ο κ. Μητσοτάκης είχε υποσχεθεί πριν οχτώ μήνες, ότι θα φορολογούσε τα υπερκέρδη κατά 90% και μέχρι τώρα δεν έχει πάρει δεκάρα τσακιστή.

Γιατί το σχέδιό τους είναι να τα παίρνουν από τους πολλούς, που τους έχουν λεηλατήσει, όχι από τους λίγους, που με τις πλάτες τους έχουν θησαυρίσει. Αλλά και τα γκόλντεν μπόυς που διόρισαν με τρομακτικά προκλητικούς μισθούς στη ΔΕΗ- ας θυμήσουμε ότι ο κ. Στάσης παίρνει αμοιβή 360.000 τον χρόνο, χώρια τα μπόνους-, φαίνεται ότι δεν τα πάνε πολύ καλά, γιατί αναγκάστηκαν να αγοράσουν μετοχές για να χειραγωγήσουν το χρηματιστήριο και να μην πέσει η τιμή της μετοχής. Τι θα γίνει, κ. Μητσοτάκη, αν επιληφθεί η Δικαιοσύνη επί του θέματος;

Όσο για «το καλάθι του νοικοκυριού» που θα διατηρούσε σταθερές τις τιμές σε 50 βασικά προϊόντα διαφόρων κατηγοριών, το οποίο διατυμπάνιζαν σαν επιτυχία, το μόνο που βλέπουμε είναι αυξήσεις στις τιμές 50 προϊόντων και ειδών βασικής κατανάλωσης και νοικοκυριά που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ακρίβεια. Γιατί η κυβέρνησή σας δε λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των έμμεσων φόρων σε τρόφιμα και καύσιμα για να ανασάνει ο κόσμος; 3,1 εκατομμύρια συμπολίτες μας, περίπου το 30% του πληθυσμού, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, 10 μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Κι εσείς εντοπίζετε την ακρίβεια μόνο στα μακαρόνια νο 6 και όλα τα άλλα νούμερα, στην τιμή της βενζίνης, του πετρελαίου, του ρεύματος, του πληθωρισμού, τα νούμερα των αμοιβών του κυρίου Στάση και των γκόλντεν μπόυς των ΔΕΚΟ, των απευθείας αναθέσεων, που συνθέτουν το τοπίο της ακρίβειας, του κυνισμού και της διαφθοράς σας, τα έχετε ξεχάσει.

Γι’αυτό λέμε ότι πρέπει να φύγει αυτή η Κυβέρνηση το συντομότερο: η ηθική, κοινωνική και οικονομική παρακμή της χώρας πρέπει να σταματήσει για ν’ανασάνει ο κόσμος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ