ΤΟ ΕΣΠΑ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Με Άδωνι Γεωργιάδη στην παρουσίαση ΕΣΠΑ 2021-2027 ο Χρ. Κέλλας

«Το ΕΣΠΑ αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης της χώρας και πλέγμα θωράκισης της ελληνικής οικονομίας απέναντι στις κρίσεις. Η κυβέρνηση εργάζεται με σχέδιο και πρόγραμμα για την άντληση και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη της περιφέρειας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσίασης των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2021-2027, προσθέτοντας:

«Η προσήλωση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ καταδεικνύεται από τις επιδόσεις – ρεκόρ της τελευταίας τριετίας. Η χώρα μας κατετάγη στην 1η θέση των κρατών με την υψηλότερη ταχύτητα απορρόφησης, ενώ όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του τόπου βρισκόταν μόλις στη 19η θέση!

Όπως τόνισε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, η περιφέρεια βρίσκεται στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι, μέσω του ΕΣΠΑ, θα διατεθούν 8,2 δις € στις Περιφέρειες, που θα συμβάλουν καθοριστικά στην τοπική ανάπτυξη και τη στήριξη της υπαίθρου.

Την περίοδο της πανδημίας, μέσω πόρων του ΕΣΠΑ, στηρίχθηκαν πληττόμενοι κλάδοι και υποστηρίχθηκε η οικονομική δραστηριότητα, ενώ, για την προσεχή εξαετία, δίδεται ώθηση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Η μετάβαση των επιχειρήσεων στην ψηφιακή εποχή και η εξάπλωση της πράσινης οικονομίας στους παραγωγικούς κλάδους συνιστούν βασικούς άξονες του ΕΣΠΑ 2021-2027, στους οποίους η ελληνική οικονομία εδράζεται και καθίσταται πιο ισχυρή αλλά και ανθεκτικότερη στις εξωτερικές κρίσεις.

Προχωράμε αποφασιστικά μπροστά, κάνοντας πράξη τη βιώσιμη ανάπτυξη της πατρίδας μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ