ΔΩΣΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Η παρέμβαση του Β. Κόκκαλη για το κόστος στέγασης

Να δώσει φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες ακινήτων, ώστε να αποτραπεί η αύξηση στα ενοίκια ή ένα μπαράζ εξώσεων, ζήτησε από το βήμα της βουλής, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικότερα ο κ. Κόκκαλης ανέφερε: «Έρχομαι στη στέγη, αυτή τη στιγμή υπάρχει το δίλημμα αύξηση ή έξωση γι’ αυτούς οι οποίοι θέλουν να ανανεώσουν τα μισθωτήρια συμβόλαια. Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο «e-real estate», η αύξηση του κόστους στέγασης το 2022 έφτασε στο 35% σε σχέση με τον Μάιο του 2021, λόγω αύξησης κυρίως των τιμών σε ενοίκια κατοικιών, ηλεκτρισμό, φυσικό αέριο και πετρέλαιο. «Αύξηση ή έξωση». Τι κάνετε; Εξαγγέλλετε κάποια μέτρα για τη στέγη για τα οποία θα απαιτηθούν τουλάχιστον πέντε χρόνια για να υλοποιηθούν. Δώστε φορολογικά κίνητρα στους ιδιοκτήτες να μην ζητούν αύξηση στις ανανεώσεις των μισθωτηρίων συμβολαίων.

Με την προσπάθεια που καταβάλλεται από την Κυβέρνηση ότι αυτός ο πληθωρισμός, αυτή η ακρίβεια οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στον πόλεμο. Μήπως σας λέει κάτι η Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, του κ. Ζαγορίτη, που κάνει λόγο ότι οι στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό στην αγορά ενέργειας ήταν από το 2021; Μήπως σας λέει κάτι ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ