Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ ΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΕΣ – ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στα εγκαίνια του ψυγείου – συσκευαστηρίου της Οργάνωσης Παραγωγών Ακτινιδίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού, παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. Στο σύντομο χαιρετισμό της, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ευχαριστώ θερμά για την Πρόσκληση να βρεθώ σήμερα μαζί σας, στα εγκαίνια του ψυγείου – συσκευαστηρίου της Οργάνωσης Παραγωγών Ακτινιδίου Πυργετού.
Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη σημαντική πρωτοβουλία να προχωρήσετε στη δημιουργία και λειτουργία συσκευαστηρίου. Πρόκειται για μια “κίνηση – ματ”, που προσδίδει νέες προοπτικές σε αυτόν τον πολύτιμο “θησαυρό” της θεσσαλικής γης, σε όλους όσοι μοχθείτε για την παραγωγή του.

Η λειτουργία συσκευαστηρίου σας δίνει ανάσα “ανεξαρτησίας”, ώστε να μην εξαρτάστε αποκλειστικά από τη χονδρεμπορική, αλλά να εισέλθετε εσείς οι ίδιοι στο χώρο του συσκευασμένου επώνυμου προϊόντος. Για τα ακτινίδια Πυργετού ανοίγονται σταδιακά νέοι δρόμοι, τόσο εντός συνόρων όσο και επέκτασης σε αγορές εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Αξίζει ένα ΜΠΡΑΒΟ σε όλους σας, καθώς τολμήσατε να πάρετε ρίσκο και να κάνετε μια αξιέπαινη επένδυση, μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς. Δεν περιμέναμε βεβαίως τίποτα λιγότερο από τον Συνεταιρισμό Πυργετού, δεδομένου ότι στη μακρόχρονη ανελλιπή δράση του, από το 1930 μέχρι σήμερα, έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής προς όφελος του αγροτικού κόσμου και των τοπικών προϊόντων.

Η διατροφική αξία του “πράσινου διαμαντιού” που μας χαρίζει ο Δήμος Τεμπών, είναι αξεπέραστη. Τα ακτινίδια Πυργετού, όπως και της Αιγάνης, αποτελούν το προϊόν – καμάρι μας. Είμαστε περήφανοι που το 10 % της παραγωγής ακτινιδίου της Χώρας μας, παράγεται εδώ στον Πυργετό και συνολικά στο Δέλτα Πηνειού, με υψηλότατες προδιαγραφές ποιότητας και γεύσης, που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Ας μην περιοριστούμε, όμως, μόνο στα ευχάριστα. Γνωρίζω ότι έχετε “γονατίσει” από την ασφυκτική πίεση της ενεργειακής κρίσης και των δραματικών ανατιμήσεων στο κόστος παραγωγής. Ξέρω καλά πως τώρα που ξεκινά ο χειμώνας, ζείτε με τον τρόμο των φυσικών καταστροφών.
Έχω αναδείξει επανειλημμένα τα προβλήματα και τις ανάγκες σας, με κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις, μεταφέροντας δυνατά τη φωνή των παραγωγών τοπικών προϊόντων, τη δική σας φωνή μέσα στη Βουλή. Και αυτό θα συνεχίσω να κάνω, να διεκδικώ για εσάς, να διεκδικώ μαζί με εσάς. Με τεκμηριωμένες προτάσεις αναχαίτισης της ακρίβειας. Με ένα συνολικό Σχέδιο αναπτυξιακής αναγέννησης της υπαίθρου.

Εύχομαι από καρδιάς η πρωτοβουλία του ψυγείου – συσκευαστηρίου να στεφθεί με επιτυχία, να αναβαθμίσει τη θέση των παραγωγών ακτινιδίων Πυργετού, όπως αξίζει στους κόπους σας, όπως ταιριάζει στο εκλεκτό αυτό προϊόν του Τόπου μας.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ