ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς συντάξεις και για να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα καταπολέμησης της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης εμφανίστηκαν σήμερα οι συνταξιούχοι του Τυρνάβου που συμμετείχαν στη συγκέντρωση που συνδιοργάνωσαν οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ και ΟΑΕΕ του δήμου.

Στη σημερινή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ Τυρνάβου Παναγιώτης Φουσέκης ο οποίος αφού τόνισε ότι η παρουσία των συνταξιούχων στη συγκέντρωση δείχνει ότι είναι ανάγκη να εκφραστεί η αγανάκτηση, η δίκαιη οργή που έχουν μέσα τους και η οποία ακούγεται, που συζητιέται στα καφενεία, υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί απάντηση με οργανωμένο τρόπο μέσα από τα σωματεία μας , το οργανωμένο συνταξιουχικό κίνημα που αυτές τις μέρες απ’ άκρη σ΄ όλη την Ελλάδα, σ’ όλες τις πόλεις οι συνταξιούχοι είναι στο δρόμο, με αρχή από την Αθήνα στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στις 5 του Οκτώβρη, κι ας την έθαψαν τα κανάλια.

“Δείχνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να μας εμπαίζουν, να ανεχθούμε άλλο την κοροϊδία των κυβερνώντων, σημερινών και χθεσινών που είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματά μας.

Ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να σφίξουμε κι’ άλλο το ζωνάρι. Ότι δε μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας, ότι δεν ξέρουμε τίποτε, όταν γύρω μας συνάδελφοί μας δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα, όταν κόβονται ρεύματα και νερό, όταν σπίτια κινδυνεύουν να βγουν στον πλειστηριασμό όπως συναδέλφισσας με άνεργη κόρη, περιμένει τη σύνταξή της ενάμιση χρόνο τώρα παρά τις υποσχέσεις Βρούτση ότι με ένα κλικ θα βγαίνει η σύνταξη, ή τον κομπασμό του Χατζηδάκη να μαλώνει με τον ΣΥΡΙΖΑ για το πόσες συντάξεις παραπάνω βγήκαν, αλλά την προσωπική διαφορά δεν μπορεί να την καταργήσει.
Ότι δε μπορούμε να φοβόμαστε πως θα βγάλουμε το χειμώνα, να τρέμουμε να ανοίξουμε ένα λογαριασμό, να μας προσβάλλουν και από πάνω δίνοντάς μας οδηγίες πώς να κάνουμε οικονομία, κάθε πότε θα κάνουμε μπάνιο, πότε θα μαγειρεύουμε.

Ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε 4, 5 και 6 μήνες ακόμα για ένα ραντεβού στο νοσοκομείο”, σημείωσε με νόημα.

Κλείνοντας τόνισε:

“Όλοι μαζί, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, αγρότες, γυναίκες που όλο και αδειάζει το καλάθι, η πρώτη κίνηση έγινε με την δημιουργία της επιτροπής κατά της ακρίβειας, χρειάζεται να δραστηριοποιηθεί και να ενισχυθεί.

Μπροστά μας έχουμε, μεθαύριο Πέμπτη 20/10 στη Λάρισα τη συγκέντρωση των συνταξιούχων, θα πρέπει να την ενισχύσουμε.
Δίνουμε τη μάχη μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας για την επιτυχία της Πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη”.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΟΑΕΕ του νομού Στέλιος Τσούτσας ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της προσωπικής διαφοράς υποστηρίζοντας ότι μεγάλο μέρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ δε θα πάρουν ποτέ αύξηση γιατί καλύπτεται από την προσωπική διαφορά.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΑΣ

Κεντρικός ομιλητής στη σημερινή συγκέντρωση ήταν ο Γ. Ρούσσας εκ μέρους της ΣΕΑ ο οποίος αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης και παραπλάνησης των συνταξιούχων με τα πάσης φύσης επιδόματα, παρουσίασε το διεκδικητικό πλαίσιο που συνοψίζεται στα εξής:

– Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις τώρα. Κατώτερη σύνταξη στα 650 Ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρίες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

– Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.

– Να αποδοθεί το 0.5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.

– Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018.

– Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

– Να καταργηθεί η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

– Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.

– Όχι στον καταστρεπτικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο με την βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία καταδικάζουμε και απαιτούμε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, εκτός της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Κλείνοντας της ομιλία του ο κ. Ρούσας τόνισε:

“Συνάδελφοι, -φισσες,

Τα ψέματα τελείωσαν! Δεν πάει άλλο! Καμία οικογένεια δεν πρέπει να υπάρχει που θα κρυώνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Κανείς μαθητής δεν πρέπει να ξεπαγιάζει την ώρα που θα κάνει μάθημα. Δεν θα τους το επιτρέψουμε και ξέρουμε τον τρόπο. Η ισχυροποίηση της οργάνωσής μας, η μαζικοποίηση των σωματείων μας, η ανάπτυξη της πάλης είναι η δύναμή μας.

Καμιά αναμονή λοιπόν και καμιά ελπίδα από τη μια ή την άλλη εκδοχή της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Με τα ίδια παλιά υλικά που παρουσιάζουν σαν «νέα», ετοιμάζουν ένα νέο μπαράζ μέτρων και «πακέτων» στήριξης του κεφαλαίου, που προϋποθέτει νέες θυσίες για τον λαό.

Θα τις αποδεχτεί ο λαός; Η απάντηση είναι όχι! Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή, στον αγώνα για να πάρει ο ίδιος ο λαός από τα χέρια τους τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας και με τη δική του εργατική διακυβέρνηση να οργανώσει την οικονομία με κριτήριο τις δικές του σύγχρονες ανάγκες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ