ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΠΩΣ, ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας δήμου Τυρνάβου

Για άλλη μια φορά ζητώ από τον Δήμαρχο, να μιλήσει για το μοναδικό πράγμα που έκανε στη θητεία του, για την πόλη. Πρέπει όλοι να μάθουμε, το πως και το γιατί δρομολόγησε άτυπα και βιαστικά τις εργασίες στην πλατεία.

· Να μάθουμε γιατί προχώρησε σε εργασίες στην πλατεία χωρίς να λύσει το βασικό πρόβλημα της πόλης που είναι η διέλευση της εθνικής οδού από το κέντρο της. Όλοι καταλαβαίνουμε πως η ρεαλιστική τακτική αναβάθμισης της πόλης επιβάλλει οι παρεμβάσεις στην πλατεία να γίνονταν στο τέλος όλων των άλλων ώστε να προσαρμοστεί στις νέες λειτουργίες του κέντρου.

· Να μας πει ο Δήμαρχος γιατί για έναν τόσο εμβληματικό χώρο για την πόλη δεν έκανε αρχιτεκτονικό διαγωνισμό όπως κάνουν όλοι αλλά επέλεξε τη διαδικασία της ανάθεσης σε έναν και μόνον μελετητή. Δεν αμφισβητώ την επιστημοσύνη του μελετητή και δεν κρίνω το αποτέλεσμα της δουλειάς του, ούτε φυσικά τον αφορά οτιδήποτε αναφέρω. Όμως η παράταξή μας ζήτησε και πήρε απαντήσεις από την Τεχνική και την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Με βάση τις απαντήσεις φαίνεται πως οι όποιες παρατηρήσεις τους δεν ελήφθησαν υπόψη και πως για την αρχιτεκτονική μελέτη και μόνον, υπάρχει τουλάχιστον μια πληρωμή ύψους 18.556,00 ευρώ. Είναι άραγε αυτό, το μοναδικό κόστος;

· Να μας πει ο δήμαρχος (είναι ο μοναδικός δήμαρχος), γιατί έκανε έργο χωρίς την πλήρη κάλυψη του κόστους από κάποιο δημόσιο πρόγραμμα αλλά με χρήματα των δημοτών σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας.

· Τέλος να μας πει που θα φτάσει το κόστος, στις 700.000 στις 800.000 ευρώ, γιατί βλέπουμε να ενισχύονται οι πιστώσεις για την πλατεία, όπως για παράδειγμα, κατά 37.000 ευρώ για την προμήθεια καθιστικών και κάδων απορριμμάτων.

Το σωστό είναι, να εξηγήσει ο Δήμαρχος στους πολίτες το πως, το γιατί και το πόσο κάνει το μοναδικό πράγμα που έκανε για την πόλη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ