ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟ

Παρέμβαση του Β. Κόκκαλη που επισκέφθηκε Αγιά και Μελιβοία

Περιοδεία σε Αγιά και Μελιβοία πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους Αγροτικών Συνεταιρισμών Μήλου και Kάστανου.

Σε ότι αφορά τα μήλα, συζητήθηκε το έντονο πρόβλημα της μη διάθεσης πολύ μεγάλων ποσοτήτων από τη φετινή παραγωγή, αλλά και των ανοιχτών τιμών καθώς και το πρόβλημα της καρπόκαψας που παρουσιάσθηκε. Οι εκπρόσωποι των μηλοπαραγωγών ζήτησαν την συνδρομή του κ. Κόκκαλη στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από την πλευρά του, επισήμανε πως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλει να ξεκινήσει διαδικασία τεκμηρίωσης και ανάδειξης της οικονομικής ζημιάς για την φετινή παραγωγή σε σύγκριση με τα τρία τελευταία έτη προκειμένου να υποβληθεί αίτημα για χορήγηση αποζημίωσης «de minimis». Η ίδια διαδικασία, τονίστηκε, πρέπει να ακολουθηθεί και για το κάστανο.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας των επαφών ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε τα εξής: «Ζητώ από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά να δώσει άμεσα τις σχετικές εντολές στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας ώστε να καταγράψουν και τεκμηριώσουν το ποσοστό απώλειας της παραγωγής.

Επίσης, οφείλει ο Υπουργός να επισκεφθεί την Αγιά προκειμένου να συμμετέχει σε σύσκεψη με όλους τους φορείς. Αρκετά αδικήθηκε ο νομός Λάρισας».
Στη συνάντηση του κ. Κόκκαλη στην Αγιά συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Σμυρλής, ο πρόεδρος του ΑΣ Κισσάβου κ. Γιώργος Ζέικος, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ποταμιάς – Σκήτης κ. Σωτήρης Ζήσης, τα μέλη του ΑΣ Ανάβρας κ.κ. Γιάννης Ζαχαράκης και Ρήγας Δρόλιας και εκ μέρους του ΑΣ Κάστανου Μελιβοίας ο κ. Κώστας Παπαϊωάννου.

Αντίστοιχα, στη σύσκεψη που έγινε στη Μελιβοία συμμετείχαν ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΑΣ Κάστανου Μελιβοίας κ. Ευάγγελος Κρανιώτης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μελιβοίας κ. Βασίλης Τσιντζιράκος και ο δημοτικός σύμβουλος Αγιάς κ. Αντώνης Μπελιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ