ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μανώλης συμμετείχε στο συνέδριο με θέμα «Εναλλακτικός και Βιώσιμος Τουρισμός στη Θεσσαλία», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις  13 και 14 Οκτωβρίου 2022 στο πολιτιστικό κέντρο Μορφοβουνίου «Αντώνης  Σαμαράκης», στην  έδρα του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση, επισημαίνονται τα εξής:

«Το συνέδριο, διεξήχθη σε συνεργασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, όπου μίλησαν  Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές και έγινε με φυσική παρουσία. Ταυτόχρονα, μεταδίδονταν απευθείας διαδικτυακά. Ακόμη, είχε ληφθεί μέριμνα για μετάφραση στην Ελληνική και Γερμανική γλώσσα από μεταφραστές. Το συνέδριο ήταν εξόχως ενδιαφέρον και σημαντικό για τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από όλους τους ομιλητές παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης και προώθησης εναλλακτικών και βιώσιμων μορφών τουρισμού όλο το χρόνο στη Θεσσαλία, αλλά και σε όλο τον ελληνικό χώρο.  Ειδικοί του εναλλακτικού τουρισμού, ενημέρωσαν για την τουριστική ταυτότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και  παρουσίασαν νέες ιδέες και τάσεις για συγκεκριμένες θεματικές μορφές τουρισμού, όπως περιπατητικός, ορειβατικός, καταδυτικός και ποδηλατικός τουρισμός. Επίσης, τόνισαν ότι πρέπει να ανοίξει  ο δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών στον τομέα του θεματικού Τουρισμού.

Παράλληλα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν περιηγήσεις και υπαίθριες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα.

Την έναρξη του συνεδρίου έκανε, εκ μέρους της κυβέρνησης,  ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος. Διαδικτυακά απηύθυναν χαιρετισμό η κα Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα  Γκερέκου, καθώς και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.  Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  Θεσσαλίας κ. Ιωάννης Μπουτίνας και φυσικά ο οικοδεσπότης Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος, ενώ  συμμετείχαν πολλοί Δήμαρχοι από την Θεσσαλία ως την Κρήτη.

Στο διάλειμμα του συνεδρίου, ο Δήμαρχος Τεμπών  κ. Γιώργος Μανώλης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, για θέματα αρμοδιότητάς του και να του ζητήσει την άμεση χρηματοδότηση του Δήμου για έργα αποκατάστασης ζημιών από τις θεομηνίες και το σεισμό. Επίσης, ο Δήμαρχος είχε επαφές με ανθρώπους γνώστες του εναλλακτικού τουρισμού και αντάλλαξε απόψεις σχετικά με τη δυνατότητα αξιοποίησης  και  προώθησης αυτής της μορφής τουρισμού στο Δήμο Τεμπών. Παράλληλα, ο Δήμαρχος κ. Μανώλης συμμετείχε στις υπαίθριες δραστηριότητες.»

« Εξωστρέφεια, συνέργειες και βιώσιμη ανάπτυξη είναι οι τομείς στους οποίους πρέπει να επενδύσουμε τα επόμενα χρόνια, με στόχο να εμπλουτίσουμε το τουριστικό προϊόν μας, πράγμα που, κατά κοινή ομολογία, μπορεί να επιτευχθεί με την ουσιαστική ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού – περιηγητικό, ποδηλατικό, θρησκευτικό, πολιτιστικό, ιαματικό, κ.λ.π. Πρέπει να στοχεύσουμε, λοιπόν, στη διαφοροποίηση του υπάρχοντος τουριστικού προϊόντος, ενισχύοντας την τοπική ταυτότητα και αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες του τόπου προκειμένου να ικανοποιηθούν οι νέες ανάγκες που προκύπτουν», δηλώνει ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ