ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: «ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ» ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΕΤΟΡΑΧΗΣ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης της σκεπής στο Πνευματικό Κέντρο Αετοράχης από το Δήμο Ελασσόνας, με σκοπό την αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος, κόσμημα για τον οικισμό Αετοράχης αλλά και όλου του δήμου.

Οι εργασίες αφορούν στην αντικατάσταση τμήματος και συντήρηση της στέγης του Πνευματικού Κέντρου Αετοράχης, η οποία εμφάνιζε σοβαρές φθορές, με αποτέλεσμα να εισέρχονται νερά στο χώρο και να προκαλούνται επιπλέον ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου, στο οποίο δεν είχε γίνει καμία συντήρηση για πολλά χρόνια.

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των εργασιών ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Το Πνευματικό Κέντρο Αετοράχης αποτελεί στολίδι για το δήμο μας και για πολλά χρόνια αφέθηκε στη φθορά του χρόνου, λόγω έλλειψης συντήρησης και μη διάθεσης κονδυλίων. Κατασκευάστηκε από το δήμο Ελασσόνας αλλά και από την αγάπη και τη συνδρομή όλων των κατοίκων της Αετοράχης. Στο κτίριο στεγάζεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης και η στέγη παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα, τα οποία επιλύθηκαν και έτσι διασώθηκε το σύνολο του κτιρίου. Ένα τέτοιο κτίριο, το οποίο έχει πολλές δυνατότητες για πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις, δεν θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα κυριότερα προβλήματα. Η συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, τον οποίο και θέλω να ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον που δείχνει, καθώς και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, δίνει λύσεις, ώστε να επισκευαστεί η στέγη και να προχωρήσουμε το επόμενο διάστημα και στις λοιπές παρεμβάσεις που κρίνονται απαραίτητες. Ένα – ένα τα δημοτικά κτίρια το οποία είτε στεγάζουν υπηρεσίες, είτε ιατρεία, είτε πολιτιστικά κέντρα αναβαθμίζονται και συντηρούνται. Παραδίδουμε στους κατοίκους, ασφαλή κτίρια και είμαστε κοντά στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, για να προάγουμε με κάθε τρόπο τον πολιτισμό μας». 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ