ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ – ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΑΣ

Το μήνυμα του Μ. Χαρακόπουλου για τη σημερινή εορτή του Αγίου Αρτεμίου

«Η Ελληνική Αστυνομία καλείται εδώ και πολλά χρόνια να διαχειριστεί ολοένα και πιο σύνθετες καταστάσεις, σε μια κοινωνία που αλλάζει ραγδαία και μαζί της η παρανομία και το έγκλημα λαμβάνει νέες διαστάσεις και μορφές. Οι γυναίκες και οι άνδρες της ΕΛΑΣ έχουν αποδείξει ωστόσο ότι προσαρμόζονται με ταχύτητα στις νέες προκλήσεις και ανταπεξέρχονται με επιτυχία στις απαιτήσεις αντιμετώπισης των αναγκών που παρουσιάζονται.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίες οι συνεχείς εξιχνιάσεις εγκλημάτων και παράνομων δραστηριοτήτων, που ανεβάζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους Έλληνες αστυνομικούς. Βεβαίως, οι μεμονωμένες περιπτώσεις επίορκων αστυνομικών, που δεν στέκονται στο ύψος της αποστολής τους, δεν χαρακτηρίζουν την γενική εικόνα».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την Εορτή της Αστυνομίας και του Προστάτη της Αγίου Αρτεμίου, που εορτάστηκε στην Λάρισα με εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του αναφέρει ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε την εξουσία, μέχρι και σήμερα, αποδίδει πρωταρχική σημασία στην ασφάλεια στον πολίτη. Δίνοντας μάχες για να μην υπάρχουν άβατα παρανομίας και φαινόμενα ατιμώρητης βίας, απέδειξε ότι όταν υπάρχει η θέληση και η αποφασιστικότητα όλα είναι κατορθωτά.

Παράλληλα, είναι ξεκάθαρη η εντολή για το ξεκαθάρισμα κάθε εγκληματικής υπόθεσης, ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη. Αυτό το δύσκολο και σημαντικό έργο το φέρνουν σε πέρας οι Έλληνες αστυνομικοί, με αυταπάρνηση και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος. Για τον λόγο αυτό και η Πολιτεία οφείλει να είναι πάντα δίπλα τους, να τους περιβάλλει με εμπιστοσύνη, χωρίς βεβαίως καμία ανοχή σε μεμονωμένα φαινόμενα διαφθοράς εντός του αστυνομικού σώματος, και να τους παρέχει όλα τα μέσα για την επιτέλεση του έργου τους.

Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες και όλους τους άνδρες της ΕΛΑΣ χρόνια πολλά, υγεία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους και καλή δύναμη για να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που τους έχει αναθέσει η κοινωνία, αυτή της εμπέδωσης της ασφάλειάς της».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ