ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΤEENS ATHENS DEMOCRACY FORUM

Στο πρώτο πιλοτικό Τeens Athens Democracy Forum που διεξήχθη στην Αθήνα, στον χώρο της Ακαδημίας Αθηνών, στις 30 Σεπτεμβρίου από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα συμμετείχε ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου του 1ου Πειραματικού ΓΕΛ Λάρισας Νικόλαος- Ιωάννης Οικονόμου, μέλος της Ομάδας Συμμετοχικής Δράσης της Βουλής των Εφήβων , κατά το σχολικό έτος 2021-2022, με υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Καρύτσα Αντιγόνη και Βερέμη Ανδρονίκη. Το Athens Democracy Forum συνδιοργανώθηκε από το Democracy and Culture Foundation και τους New York Times υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στο Τeens Athens Democracy Forum συμμετείχαν 20 νέοι από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και 8 νέοι από την Ελλάδα. Η επιλογή των Ελλήνων συμμετεχόντων, ηλικίας 13-17 ετών, έγινε μέσω της πλατφόρμας U – Report. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Κεφαλάς, αντιπρόεδρος του Democracy and Culture Foundation και η εκπρόσωπος της UNICEF. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Τeens Athens Democracy Forum επισημάνθηκε η ανάγκη της ενεργούς συμμετοχής των νέων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων μέσα από τοπικές, περιφερειακές και διεθνείς πλατφόρμες.

Οι 8 νέοι U- Reporters συζήτησαν με τους ξένους ομολόγους τους σχετικά με το θέμα: «Το μέλλον της εργασίας: Η ζωή μέσα και έξω από το Metaverse», ενώ επισημάνθηκαν οι ανησυχίες για τους κινδύνους των ανισοτήτων και των ψυχολογικών προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσει αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες αφού χωρίστηκαν σε ομάδες των 5 ατόμων, αντάλλαξαν απόψεις και πρότειναν ιδέες για τα επόμενα Teens’Athens Democracy Forum και έπειτα ακολούθησε η ομιλία του κ. Τσάλτα, προέδρου του Democracy and Culture Foundation. Οι σκέψεις και οι εμπειρίες τους ακούστηκαν με ενδιαφέρον και το ραντεβού ανανεώθηκε με ενθουσιασμό για την επόμενη ετήσια διοργάνωση του Teens @ADF.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ