ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

Ο Χρήστος Καπετάνος έστειλε μήνυμα από τα Αμπέλια Βερδικούσιας

Το χωριό Αμπέλια Βερδικούσιας επισκέφθηκε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας ΝΔ, κ. Χρήστος Καπετάνος, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα χωριά του νομού Λάρισας.

Στα Αμπέλια ο κ. Καπετάνος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του χωριού, αλλά και να ενημερωθεί αυτοπροσώπως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και ειδικά οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων του οικισμού αποτελείται από κτηνοτρόφους.

Όπως ανέφεραν στον πρώην Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π. κ. Χρήστο Καπετάνο, η δραματική αύξηση του κόστους των ζωοτροφών σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στην ενέργεια έχουν εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής.
Ο κ. Καπετάνος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε τους κατοίκους και τους παραγωγούς της περιοχής ότι οι προβληματισμοί τους και οι ανησυχίες τους για την επερχόμενη χρονιά είναι εύλογες και ότι θα μεταφερθούν εκεί που πρέπει, για να εισακουστούν.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε: «Τα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητά σας είναι προβλήματα όλων μας. Οι συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης, ως απόρροια αυτού του πολέμου, ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας μας και δυστυχώς ο κτηνοτροφικός τομέας είναι ο πρώτος που έχει πληγεί από τη δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής, εξαιτίας των δραματικών αυξήσεων στις τιμές των ζωοτροφών και της ενέργειας.

Εύλογοι είναι οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες σας και δεν θα αγνοηθούν, αλλά θα διαβιβαστούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Άλλωστε, μόνον έτσι, μόνο δια μέσου της οδού των συνεργασιών θα προχωρήσουμε μπροστά και θα επέλθει η ανάπτυξη.»

Συνεχίζοντας, ο κ. Καπετάνος εστίασε στο μείζον ζήτημα της αποκέντρωσης και στην ανάγκη λήψης μέτρων ώστε να επιστρέψουν οι νέοι συμπολίτες μας στην ύπαιθρο, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Ωστόσο, ανάπτυξη των περιοχών μας χωρίς τη συμμετοχή των νέων είναι αδύνατο να έχουμε και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα ώστε να επιστρέψουν οι νέοι, δραστήριοι και στις πλέον παραγωγικές ηλικίες συμπολίτες μας, στα χωριά μας, ώστε αυτά να μην ερημωθούν έτι περαιτέρω.

Ως εκ τούτου, οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι προς τον σκοπό της αποκέντρωσης, ούτως ώστε να ξαναζωντανέψει η ύπαιθρος. Με κίνητρα για την ενασχόληση των νέων με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, με τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των παραγωγικών αυτών δραστηριοτήτων αλλά και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με προγράμματα και επιδοτήσεις, θα αναπτυχθεί η τοπική οικονομία και χωριά και οικισμοί, όπως το δικό σας χωριό, θα αποτελέσουν πόλο έλξης για νέους που επιθυμούν να επιστρέψουν και να δραστηριοποιηθούν με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.»

Καταλήγοντας ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας ΝΔ, κ. Καπετάνος υπογράμμισε για ακόμη μια φορά τη σημασία της σταθερής επικοινωνίας και επαφής με τους κατοίκους του χωριού των Αμπελίων Βερδικούσιας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας και τους διαβεβαίωσε ότι «στα αγροτικά ζητήματα και ειδικά στα ζητήματα της κτηνοτροφίας και εν γένει σε προβλήματα της περιοχής, μόνο με βαθιά γνώση αυτών των προβλημάτων και ταυτόχρονα με ευθύτητα, ειλικρίνεια και πάνω απ’ όλα συνεργασίες, θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα.

Έχουν γίνει πολλά από την σημερινή κυβέρνηση. Μπορούμε όλοι να συνδράμουμε για να γίνουν περισσότερα.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ