ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: ΑΜΕΣΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ορίζεται ότι «στους εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για τη συμπλήρωση του εβδομαδιαίου ωραρίου τους, αναγνωρίζεται η δαπάνη χιλιομετρικής αποζημίωσης, η δαπάνη διοδίων, σε περίπτωση χρησιμοποίησης ιδιωτικής χρήσης μεταφορικού μέσου, ή το αντίτιμο των εισιτηρίων χρησιμοποιουμένων μέσων μαζικής μεταφοράς».

Είναι γεγονός πως μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών), πέραν του σχολείου της οργανικής τους θέσης ή της τοποθέτησής τους, μετακινούνται για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού τους ωραρίου, από δύο – και τέσσερις επιπλέον σχολικές μονάδες.

Η σημερινή χιλιομετρική αποζημίωση των 0,15 € ανά χιλιόμετρο, με τους σημερινούς μισθούς στο ναδίρ και την οικονομική κρίση να μαστίζει όλα τα νοικοκυριά, δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο το κόστος του καυσίμου που απαιτείται.

Η Πολιτεία οφείλει ΑΜΕΣΑ να νομοθετήσει την αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής αποζημίωσης στο ποσό των 0,30 € ανά χιλιόμετρο προκειμένου να είναι ικανή η στοιχειώδης κάλυψη των καυσίμων, των συντηρήσεων, των φθορών κλπ.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για εργαζόμενους που μετακινούνται σχεδόν καθημερινά ( με δεδομένη την επικινδυνότητα που εμπεριέχει αυτό ), για να υπηρετήσουν το λειτούργημά τους από άκρη σε άκρη του ,μεγάλου σε έκταση, νομού μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ