ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ενημερώνει ότι την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 στις 17.00, στο Φρούριο της Λάρισας (μπροστά στο Ηρώο των Πεσόντων), θα πραγματοποιηθεί “Ειρηνική Διαδήλωση για την Προστασία του Πλανήτη” από αντιπροσωπία μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Λάρισας. Τους μαθητές θα συνοδεύουν οι γονείς/κηδεμόνες τους και οι εκπαιδευτικοί των Σχολικών τους Μονάδων.

Τα παιδιά ως μελλοντικοί ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου θα αποτυπώσουν τα μηνύματά τους με τους προβληματισμούς τους και τις προτάσεις τους για την Προστασία της Φύσης και την Κλιματική Αλλαγή σε πανό και πλακάτ και θα διαδηλώσουν τα συνθήματά τους στην πλατεία και στους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου της Λάρισας. Η πορεία θα ολοκληρωθεί στο Δημαρχείο, όπου θα επιδοθεί Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για τη κλιματική αλλαγή στο Δήμαρχο Λαρισαίων.

Η ανωτέρω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο συμμετοχής της Δ.Π.Ε. Λάρισας στη Σκυταλοδρομία “Running out of time” που διοργανώνεται από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) και υποστηρίζεται από την UNESCO, ενώ το ελληνικό μέρος της συντονίζει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης. Η σκυταλοδρομία των 7.767 χλμ που ξεκίνησε από τη Γλασκώβη της Σκωτίας και θα καταλήξει στο Sharm el–Sheikh της Αιγύπτου προκειμένου να επιδώσει το μήνυμα των πολιτών στους παγκόσμιους ηγέτες της 27ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP27), θα περάσει από τη Λάρισα στις 23:00 το ίδιο βράδυ.

Όλες οι δημιουργίες με τα συνθήματα των μαθητών/τριών θα τοποθετηθούν μπροστά στο Αρχαίο θέατρο, στο σημείο από όπου που θα περάσουν οι δρομείς, ώστε το μήνυμα των Λαρισαίων μαθητών των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της πόλης μας να ταξιδέψει μαζί με τη σκυτάλη σε όλο τον κόσμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ