«ΛΑΕ, ΜΗ ΣΦΙΞΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΖΩΝΑΡΙ…» – ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Το κάλεσμα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για τη γενική  απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Καλούμε όλα τα συνδικάτα να μπουν μπροστά στην οργάνωση του απεργιακού αγώνα γρήγορα και χωρίς καμία καθυστέρηση. Με πρακτικό πνεύμα να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς και να κλιμακωθεί ο αγώνας. Να σημάνει παντού ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας απευθύνει κάλεσμα μαζικής, αγωνιστικής, απεργιακής απάντησης, απέναντι στην βαρβαρότητα και τα βάσανα που μας έχουν βάλει στη ζωή μας επιχειρηματικοί όμιλοι, το πολιτικό τους προσωπικό και η ΕΕ.

Κάλεσμα μαζικής διεκδίκησης γενναίων αυξήσεων στους μισθούς και τα μεροκάματα, απάντηση στα ψίχουλα της κυβέρνησης και τα κάθε λογής pass. Απάντηση στους εκβιασμούς για κόψιμο ρευμάτων και θέρμανσης στα σχολεία αν δεν μειώσουν το ρεύμα, στις άθλιες λογικές για όσους δεν συμμορφωθούν θα πεθάνουν κλπ. Κάλεσμα απάντησης στην κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την έξοδο μας από τα μνημόνια, βάζοντας μας όμως σε ένα νέο υπερμνημόνιο διαρκείας που περιλαμβάνει ένα νέο τσουνάμι αντεργατικών μέτρων για να συνεχίζουν να μεγαλώνουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα- απάντηση ενάντια σε όσους μας κοροϊδεύουν, μας λένε να περιμένουμε την δική τους κυβέρνηση που θα καταργήσει δήθεν τους αντεργατικούς νόμους της ΝΔ. Αυτούς που θα επιδιώξουν να κάνουν το κίνημα σκαλοπάτι για την κυβερνητική εναλλαγή. Έχουμε αποκτήσει πείρα και δεν πρέπει η εργατική τάξη να πέσει στο λάκκο των υποσχέσεων, που τελικά περιέχει αντεργατικά μέτρα και μαύρη ζωή. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό.
Κουπόνια για το ρεύμα – κουπόνια για φαΐ !!! Σε λίγο θα μας δώσουν κουπόνια για ζωή!!!

Την ίδια ώρα που οι 7 στους 10 εργαζόμενους έχουν κόψει αρκετά είδη διατροφής, το 47% πιστεύει ότι δύσκολα θα αντεπεξέλθει το χειμώνα λόγω της ακρίβειας. Σε αυτές τις συνθήκες το 39% των εργαζομένων δηλώνει ότι εργάζεται υπερωριακά εκ των οποίων το 48% δηλώνει ότι εργάζεται πάνω από 7 ώρες την εβδομάδα υπερωριακά. Το 49% δηλώνει ότι δεν πληρώνεται για την υπερωριακή του εργασία.

Η κατάσταση με τις τιμές βασικών προϊόντων είναι ανεξέλεγκτη! Οι εργατικές- λαϊκές οικογένειες δέχονται επιδρομή στο εισόδημά τους από τις διψήφιες αυξήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με προβλέψεις το επόμενο δίμηνο θα αυξηθούν εκ νέου οι τιμές σε 35 βασικές κατηγορίες προϊόντων. Σε όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση πανηγυρίζοντας για την καπιταλιστική ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7,5% στην Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο δίνει “μέρισμα” στους εργαζόμενους ορισμένα επιδόματα που εξανεμίζονται την πρώτη εβδομάδα λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθωρισμού.

Καμία αναμονή – όλοι στον αγώνα

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και τους “σωτήρες” που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Να μην επιτρέψουμε η οργή μας, η αγανάκτηση να αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τα ίδια ή με νέα υλικά από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην επίθεση στα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα. Οι αγώνες σε Cosco, Ε-food, Λάρκο, στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια της Καβάλας, στους Οικοδόμους, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, στην Μαλαματίνα δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους, τις νέες γυναίκες που ζουν σε μια διαρκή ανασφάλεια με αβέβαιο μέλλον και τους καλούμε τώρα να έρθουν σε επαφή με τα συνδικάτα, να μπουν στη μάχη.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους βιοπαλαιστές αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και μικρούς εμπόρους να πορευτούμε μαζί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ενεργειακής φτώχειας, της ακρίβειας, της πολιτικής που θεριεύει τα μονοπώλια.

Σήμερα η ελπίδα όλων βρίσκεται στον συλλογικό οργανωμένο αγώνα. Στον συντονισμό της πάλης μας. Καλούμε λοιπόν το κάθε εργαζόμενο, τον αγρότη, τον επαγγελματοβιοτέχνη, τις γυναίκες, τους νέους, να πάρουν θέση και να μπουν στον αγώνα, να μην χαθεί ούτε ώρα για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας στις 9 Νοέμβρη. Να είναι μια μέρα που θα «παγώσει» η πόλη μας από την οργή και την αντίδρασή μας κι όχι εμείς από το κρύο. Κανείς για δουλειά. Κανένας μόνος του στη λαίλαπα που μας ετοιμάζουν, φέτος το χειμώνα κανένας παγωμένος, κανένας πεινασμένος , κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, βάζουμε μπροστά της ανάγκες του λαού μας απέναντι στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις του. Σπάμε τον φόβο και βγαίνουμε μπροστά – κλιμακώνουμε την δράση μας – όλοι στην απεργία.

Δεν «προσαρμοζόμαστε»! Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Απαιτούμε:

• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τουλάχιστον πάνω από τον πληθωρισμό. Κατώτερος μισθός στα 825 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

• Άμεση κάλυψη και επιδότηση όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

• Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, στα καύσιμα και στα βασικά είδη.

• Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

• Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας κι αναστολή κατασχέσεων.

• Κατάργηση των φόρων σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

• Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους επαγγελματίες.

• Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

• Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα, που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης για τους αγροτοκτηνοτρόφους και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

• Έργα για προστασία από τις φυσικές καταστροφές. Ασφάλιση και αποζημίωση 100% από τον ΕΛΓΑ.

• Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

• Δωρεάν δρομολόγια στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους της ΒΙΠΕ κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών , χιλιομετρική αποζημίωση σε κάθε εργαζόμενο για την μετακίνηση με ιδιωτικό μέσο. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%.

• Καμία εμπλοκή καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς , δεν θα πληρώσουμε το πόλεμό τους.

Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα. Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη, στις 10:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία !

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ