ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΒΕΡΩΦΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

«Η πραγματικότητα αποκαλύπτει τις προθέσεις της κυβέρνησης» υποστηρίζει ο Λαρισαίος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Να ξεκαθαρίσει τη θέση της για το μέλλον της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής, καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή, στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά, ο κ. Κόκκαλης τονίζει πως «η πραγματικότητα αποκαλύπτει τις αληθινές προθέσεις της Κυβέρνησης για την αξιοποίηση της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής»»

Αναλυτικά η ερώτησή του: «Κύριε Υπουργέ, επανειλημμένως έχουμε ασκήσει κάθε μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να αναδείξουμε το θέμα της αξιοποίησης της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής μέσω ενός συγκεκριμένου σχεδίου και χρονοδιαγράμματος όχι για λόγους «αντιπολίτευσης», αλλά γιατί όπως έχουμε ήδη αναφέρει, είναι απαίτηση των αγροτών της Θεσσαλίας, των νέων αγροτών, των επιστημονικών και γεωπονικών συλλόγων, του Δήμου Λαρισαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κυρίως πλέον είναι απαίτηση και αποτελεί προϋπόθεση για την επιβίωση και ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

Σε συζήτηση της υπ.αρ. 464/4-2-2020 επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσα, ο τότε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκρέκας αποδέχθηκε και πραγματικά αναγνώρισε ότι «υφίσταται επείγουσα ανάγκη κατάρτισης προγράμματος άμεσων παρεμβάσεων, ανακατασκευών και ανακαινίσεων, προκειμένου να επιδιορθωθούν τα κτήρια και να μην εγκυμονούν κινδύνους για τους οικότροφους και υπαλλήλους της σχολής». Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλάνο με την πλήρη περιγραφή των ενεργειών αξιοποίησης του κληροδοτήματος της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής.

Σήμερα και ενώ σχεδόν δύο χρόνια μετά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε και ο καταστροφικός σεισμός της 3ης Μαρτίου 2021 ο οποίος επιδείνωσε επιπλέον την ήδη επιβαρυμένη κτιριακή κατάσταση του κληροδοτήματος πολλαπλασιάζοντας τους κινδύνους τόσο για τους σπουδαστές όσο και για τους υπαλλήλους.

Επειδή, οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται σχεδόν υπό κατάρρευση και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας.

Επειδή, υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις αξιοποίησης από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ., τις οποίες και αρνείται συστηματικά να λάβει υπόψη η παρούσα Κυβέρνηση.

Επειδή, απειλείται όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής.

Επειδή απουσιάζει η πολιτική βούληση για την κατάρτιση και υλοποίηση οποιουδήποτε συγκεκριμένου σχεδίου αξιοποίησης και αντίστοιχου χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποιο είναι το συγκεκριμένο επιχειρησιακό πλάνο με την πλήρη περιγραφή των ενεργειών αξιοποίησης του κληροδοτήματος, το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα εκπονήσει η παρούσα Κυβέρνηση;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ