ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΓΓΟ – ΣΗΚΩΣΕ ΠΛΑΚΑΤ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ»

Παρέμβαση με πλακάτ, έκανε σήμερα ο Γιάννης Μάγγος πατέρας του Βασίλειου, μπροστά στα δικαστήρια της Λάρισας. Τα πλακάτ έγραφαν «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ» και «ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΣΤΕ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΜΑΣ». Ο Γιάννης Μάγγος μας είπε χαρακτηριστικά:

«Πήρα το πλακάτ, πήρα την ιδέα του παιδιού του στον ώμο και τρέχω παντού προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου. Ζητάμε να συνεκδικαστεί η μήνυση που υποβάλλαμε κατά των αστυνομικών που χτύπησαν το παιδί μας. Ζητάμε να μας επιτραπεί το αυτονόητο δλδ. να φτάσουμε στο δικαστήριο να υποστηρίξουμε το δίκιο μας. Να λάβουν υπ΄όψιν τα ντοκουμέντα που καταθέσαμε στη μήνυσή μας.

Έχουμε το βίντεο που δείχνει τα πάντα, επίσης 25 φωτογραφίες! Έχουμε δύο δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, την ύπαρξη των οποίων αγνοούσε! ο δικαστής προχτές στις 21-10-2022 που ξεκίνησε η «ψευδοδίκη». Υπάρχει το Πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη, που είναι καταπέλτης εις βάρος των αστυνομικών. Είναι το βιβλίο Συμβάντων της Αστυνομίας όπου αναγράφεται ότι τίποτα δεν προέκυψε εις βάρος του!

Ο εισαγγελέας αγνόησε όλα αυτά και άσκησε μία ποινική δίωξη με σοβαρές παραλείψεις. Δεν είναι δυνατόν, είναι ιεροσυλία, σκότωσαν το παιδί μας στο ξύλο και αντί να είμαστε εμείς οι κατήγοροι στη μήνυσή που κάναμε, μας υποβιβάζουν σε απλούς μάρτυρες σε μία «ψευδομήνυση» που με τραγικές ελλείψεις εισήγαγε ένας εισαγγελέας στο Βόλο για να απαλλάξει τους αστυνομικούς από τις ευθύνες τους.

Αυτό είναι κατάφωρη συγκάλυψη. Που ακούστηκε να κάνει ένας πολίτης μήνυση και μάλιστα με τόσο σοβαρό λόγο και με νομικίστικες προφάσεις να μην επιτρέπεται η μήνυσή του. Είναι τραγικό. Πως το επιτρέπουν να συμβαίνει αυτό; Γιατί ενοχλεί να συνεκδικαστεί η μήνυσή μας με αυτή του εισαγγελέα; Προς την κατεύθυνση της αλήθειας και του δικαίου δεν προσανατολιζόμαστε όλοι; Η μήνυσή μας, με τα ντοκουμέντα που παραθέτουμε σ αυτό θα βοηθήσει ουσιαστικά.

Για όλα αυτά, υποβάλλαμε προσφυγή εδώ και ένα μήνα προς τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Αιτούμαστε να συνεκδικαστεί η μήνυσή μας. Ελπίζουμε ότι το δίκαιο αίτημά μας θα εξεταστεί με προσοχή και η απόφαση θα είναι σύμφωνη με την αρχή της ισονομίας και της δίκαιης δίκης».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ