ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΡΙΣΜΑΤΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Δέσμευση του Ανδ. Λυκουρέντζου στη Στ. Μπίζιου

Τη διαβεβαίωση ότι πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ο ΕΛΓΑ θα εξοφλήσει τις αποζημιώσεις όλων των πορισμάτων που το κατάστημα της Λάρισας θα έχει αποστείλει έγκαιρα στην Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού, έλαβε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου.

Η κα Μπίζιου επικοινώνησε και με τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο προκειμένου να ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών για την τάχιστη αποστολή των πορισμάτων στην κεντρική υπηρεσία του Οργανισμού και με ικανοποίηση άκουσε, πως τα στελέχη του οργανισμού για μια ακόμη φορά θα ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα αγρότη.

Αμέσως μετά τις διαδοχικές της επαφές η Λαρισαία βουλευτής δήλωσε:
«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, τόσο για το βαθμό και το επίπεδο συνεργασίας με τον διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, όσο και για την ετοιμότητα και ανταπόκριση των τοπικών υπηρεσιών του Οργανισμού.

Είμαστε όλοι κρίκοι μιας μεγάλης αλυσίδας που στόχο έχει την προστασία του Έλληνα αγρότη. Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι μια πολιτική επιλογή και η αντιμετώπιση των προβλημάτων, που σήμερα αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, με σημαντικότερο την ακρίβεια, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα και η δέσμευση αυτή γίνεται πράξη μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως ενδεικτικά είναι η μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα στο 6%, αλλά και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, κονδύλι που ανέρχεται σε 73 εκατομμύρια ευρώ.

Παρακολουθώ συστηματικά όλες τις εξελίξεις στον πρωτογενή τομέα στη χώρα και ειδικότερα στο νομό της Λάρισας και έρχομαι σε επαφή με δεκάδες παραγωγούς κάθε μέρα οι οποίοι με ενημερώνουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει την μάχη τόσο για τη στήριξή τους, όσο και για την μελλοντική τους ανάπτυξη. Με σχέδιο και πρόγραμμα αναδεικνύουμε τον πρωτογενή τομέα της χώρας, επενδύοντας στη δύναμη, το μεράκι και τη γνώση του Έλληνα παραγωγού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ