ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΠΗΛΙΑ

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο Διασυλλογικός Ποδηλατικός Αγώνας Δρόμου Ανάβασης Σπηλιάς που διοργάνωσαν ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών – ΔΟΠΑΠΕΠ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η αφετηρία του αγώνα έλαβε χώρα στο φιλόξενο Κυψελοχώρι του Δήμου Τεμπών και o τερματισμός έγινε στη γραφική Σπηλιά του Δήμου Τεμπών, στους πρόποδες του δεύτερου μεγαλύτερου βουνού της Ελλάδος, τον Κίσσαβο.

Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές όλων των κατηγοριών. Οι κατηγορίες των αθλητών που συμμετείχαν και βραβεύθηκαν ήταν παμπαίδων, παγκορασίδων, παίδων, κορασίδων, γυναικών, ανδρών, masters και open.

Οι αθλήτριες και οι αθλητές που συμμετείχαν ήταν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, από την Ξάνθη ως την Κω. Ανάμεσά τους βρισκόταν και η κα Κατερίνα Ελευθεριάδου από τη Δράμα, η οποία είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος στην ορεινή ορειβασία marathon, η οποία πρόσφατα συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα marathon, που πραγματοποιήθηκε στη Δανία.

Στο ηλιόλουστο Κυψελοχώρι, ανάμεσα στους αθλητές, ήταν αρκετοί γονείς που συνόδευαν τα παιδιά τους στον ποδηλατικό αγώνα και αρκετοί κάτοικοι του Κυψελοχωρίου.

Όσο για τον τερματισμό του αγώνα, η Σπηλιά βούλιαξε από το πλήθος κόσμου που ήρθε να θαυμάσει και να χειροκροτήσει τους αθλητές στην αξιέπαινη προσπάθεια ανάβασης προς τη Σπηλιά με το ποδήλατο.

Στον ποδηλατικό αγώνα παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, ο εκπρόπσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, περιφερειακός σύμβουλος κ. Νίκος Λιούπας, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών κ. Γιώργος Νικολάου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Σπηλιάς κ. Νίκος Σελήνης, οι οποίοι και έδωσαν τα μετάλλια στους νικητές των κατηγορίων του αγώνα. .

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ευχαρίστησε τον ταμία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Σάββα Τσοπούρογλου για την πρόσκληση, τους Ποδηλατικούς Συλλόγους και τους αθλητές που συμμετείχαν στο Διασυλλογικό Ποδηλατικό Αγώνα Δρόμου Ανάβασης Σπηλιάς.

“Ως δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ποδηλασίας Ελλάδος, θα πραγματοποιήσουμε και άλλους ποδηλατικούς αγώνες, ώστε να καταστήσουμε τον Δήμο Τεμπών ορόσημο της Ποδηλασίας και του Ποδηλατικού Τουρισμού”, τονίζει ο Δήμαρχος κ. Μανώλης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ