ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Η συνεπής και διαχρονική στήριξη της εκπαίδευσης από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου εκφράστηκε κι αυτή τη χρονιά με την απονομή τριών υποτροφιών σε νέους φοιτητές από τους νομούς Λάρισας, Μαγνησίας και Πιερίας, αξίας €7.000 η κάθε μία.

Ο θεσμός των υποτροφιών σε νέους φοιτητές και φοιτήτριες που θεσπίστηκε το 2021 από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, επιβραβεύει την επιτυχημένη προσπάθεια των μαθητών να εισαχθούν σε πανεπιστημιακά τμήματα της επιλογής τους που σχετίζονται με το αντικείμενο της εταιρείας.

Οι υπότροφοι της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, οι οποίοι συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων εισαγωγής ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι:

• Νικολουδάκη Αριάδνη, Ν. Λάρισας: Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

• Ρίζος Κωνσταντίνος, Ν. Πιερίας: Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

• Τσάπρας Ευάγγελος, Ν. Μαγνησίας: Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Η οικονομική υποστήριξη των φοιτητών, η οποία καλύπτει πλήρως τα έξοδα διαβίωσης του πρώτου έτους σπουδών τους, αποδεικνύει την ουσιαστική δέσμευση της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου προς την εκπαίδευση, αντιμετωπίζοντας ένα από τα πιο πιεστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους: το αυξημένο κόστος διαβίωσης.

Οι τρεις νέοι υπότροφοι επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου με τις οικογένειές τους, ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Διαχείρισης Αυτοκινητόδρομου και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του, για την περίοδο κατασκευής του Έργου έως την ολοκλήρωσή του το 2017, καθώς και για τις εργασίες βαριάς συντήρησης που υλοποιούνται αυτό το διάστημα.

Κατά τη σύντομη ομιλία τους, ο Οικονομικός Διευθυντής κος Νικόλαος Αντζουλάκος και ο Διευθυντής Λειτουργίας κος Δημήτρης Μανδαλώζης συνεχάρησαν τους φοιτητές για την επιτυχία τους και τους ευχήθηκαν καλή πρόοδο και συνέχιση των επιτυχιών τους στο μέλλον, σε έναν εξαιρετικά ενδιαφέροντα και διαρκώς εξελισσόμενο κλάδο.

Η πρωτοβουλία της εταιρείας εντάσσεται στο πρόγραμμα στήριξης της εκπαίδευσης στις τοπικές κοινωνίες που με δράσεις και χορηγίες, όπως η εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας και η αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των σχολείων, συμβάλουν στη βελτίωση και διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ