ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Συνάντηση των μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τεμπών, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, προεδρεύοντος του Δημάρχου Τεμπών, Γεωργίου Μανώλη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό στον έγκαιρο και έγκυρο σχεδιασμό δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου.

Τέθηκαν οι βασικές κατευθύνσεις για την αποδοτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετών. Επιπλέον, έγινε απολογισμός για την αντιπυρική περίοδο, η οποία λήγει σε λίγες ημέρες και θεωρήθηκε αρκετά επιτυχημένη.

Οι οργανωμένες επεμβάσεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η έγκαιρη ανταπόκριση του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών αλλά και η διαρκής επιφυλακή και η υπευθυνότητα των πολιτών, είχε ως αποτέλεσμα την εκδήλωση ελάχιστων εστιών φωτιάς αλλά και του άμεσου περιορισμού τους.

“Το καλοκαίρι, χάρη στην άψογη συνεργασία, την υπευθυνότητα των πολιτών μας και την άμεση επέμβαση, όπου χρειάστηκε, καταφέραμε να περιορίσουμε τις εστίες της φωτιάς. Εύχομαι να μην προκύψει ανάγκη μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου 31 Οκτωβρίου, αλλά αν χρειαστεί είμαι σίγουρος ότι θα το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

Όσο για τον επερχόμενο χειμώνα είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε καίρια και έγκαιρα οποιοδήποτε συμβάν”, τόνισε ο δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανώλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, ο Υπεύθυνος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Λάρισας κ. Βασίλειος Καραλής, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών Π. Χαρισμανίδης, ο Διοικητής του 3ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αντιπύραρχος Δ. Κουλούλας, η Δασάρχης Λάρισας κ. Αναστασία Μπάκαβου, ο ΕΟΔΥΑ Λάρισας με εκπρόσωπο τον κ. Βασίλειο Αρχοντή, ο κ. Γιάννης Καλότυχος, Πρόεδρος του Κυνηγητικού Συλλόγου Συκουρίου και φυσικά Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Τεμπών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ