ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΙΔΙΟΜΟΡΦΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ Η ΦΕΤΙΝΗ, ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Το μήνυμα του Δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, για την 28η Οκτωβρίου

Η σημερινή Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τους προγόνους μας που τόλμησαν το αδιανόητο, με πενιχρά μέσα και εφόδια να πολεμήσουν τον πανίσχυρο επίδοξο κατακτητή και να αποδείξουν πως με πυξίδα τα μεγάλα ιδανικά, το δίκαιο στο τέλος θα κερδίσει.

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μία περίοδο νέων και ιδιόμορφων προκλήσεων που δοκιμάζουν και την Ελληνική κοινωνία. Οι παρενέργειες της πανδημίας, η ενεργειακή κρίση, αλλά κυρίως η κλιμάκωση της Τουρκικής προκλητικότητας εντείνουν ένα κλίμα αβεβαιότητας και αποσταθεροποίησης.

Είναι τεράστια η πρόκληση για όλους μας, ο καθένας από το μετερίζι του, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ενωμένοι να στείλουμε το αδιαπραγμάτευτο μήνυμα πως η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται, δεν υποχωρεί σπιθαμή από τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Με βάση το διεθνές δίκαιο βάζει στο περιθώριο κάθε προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και εστιάζει στην πραγματικότητα που επιτάσσει εγρήγορση ώστε η κοινωνία ενωμένη γρήγορα να βγει από τη μέγγενη των πολλαπλών κρίσεων, στο ξέφωτο της ανάπτυξης, των ίσων ευκαιριών και της κοινωνικής ευημερίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ