Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ “ΟΧΙ” ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στις λαμπρές εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης, η Λαρισαία Βουλευτής υπογράμμισε τα κάτωθι:

«Η σημερινή ημέρα μας διδάσκει πως μια μικρή λέξη, με μόλις τρία γράμματα, το “ΟΧΙ”, κρύβει μέσα της την πιο ανατρεπτική δύναμη που μπορεί να αλλάξει το ρου της Ιστορίας.

Το ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού απέναντι στο ναζισμό και στο φασισμό, αντηχεί ακόμα δυνατά σε ολόκληρη την Οικουμένη, αναδεικνύοντας τον Ελληνισμό σε αιώνιο σύμβολο αντίστασης και ανδρείας.

Σήμερα, με εθνική ενότητα και ομοψυχία οι σύγχρονοι Έλληνες καλούμαστε ξανά να βροντοφωνάξουμε τα πιο μεγάλα ΟΧΙ.

ΟΧΙ σε κάθε μορφής φασισμού και ναζισμού, ΟΧΙ στον αυταρχισμό και τον καθεστωτισμό, ΟΧΙ στην “υποδούλωση” της ελληνικής κοινωνίας υπό τα βαριά δεσμά των εξοντωτικών λογαριασμών ενέργειας και των αβάσταχτων ανατιμήσεων. ΟΧΙ στην αναξιοκρατία, στην αδιαφάνεια, στο ρουσφέτι και τους …κουμπάρους. ΟΧΙ στα “αρπακτικά” που αδίστακτα παραβιάζουν την ιδιωτική μας ζωή. ΟΧΙ στην απαξίωση της Δημόσιας Παιδείας, ΟΧΙ στην εγκατάλειψη της Δημόσιας Υγείας, ΟΧΙ στη συρρίκνωση του Κοινωνικού Κράτους εις βάρος των ευάλωτων συνανθρώπων μας, ΟΧΙ σε θεσμικές “εκπτώσεις” στη Δημοκρατία.

Τα νιάτα της Λάρισας που παρέλασαν αγέρωχα μπροστά μας, ανεμίζοντας τη Γαλανόλευκη με ψηλά το κεφάλι, μας γεμίζουν με εθνική αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια. Είμαι βέβαιη πως κρύβουν μέσα τους τη δύναμη, να φανούν αντάξια των προγόνων μας, ορθώνοντας με σθένος τα πιο δυνατά ΟΧΙ.

Ευχαριστούμε τους μαθητές, τους δασκάλους και καθηγητές, τους γονείς, όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων, για τις υπέροχες εικόνες άρτιας παρέλασης που με θαυμασμό και συγκίνηση παρακολουθήσαμε.

Ευχαριστούμε τους ένδοξους Ήρωες του έπους του ’40, όσους άφησαν την τελευταία τους πνοή στο μέτωπο, όσους βάναυσα εκτελέσθηκαν, όσους φρικτά βασανίστηκαν, όσους με αυταπάρνηση αντιστάθηκαν, όσους πείνασαν και στερήθηκαν τα πάντα, για να γευόμαστε εμείς σήμερα τη Λευτεριά.

Ευχαριστούμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που στέκουν ακοίμητοι φρουροί της πατρίδας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ενωμένοι όλοι μαζί, βαδίζοντας με σεβασμό στα ένδοξα βήματα των παππούδων και των γιαγιάδων μας, μπορούμε να νικήσουμε ακόμα και στις πιο δύσκολες μάχες, να αποδείξουμε ξανά πως “οι Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”, να γράψουμε ένα σύγχρονο “Έπος” ελευθερίας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, που θα απελευθερώσει τα παιδιά μας από τη μιζέρια, τη δυσωδία και τις παθογένειες του πελατειακού Κράτους.

Ζήτω το Έθνος. Ζήτω η Ελλάδα. Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ