ΚΑΛΕΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Περιοδεία στην εταιρεία επεξεργασίας προϊόντων κρέατος «Papageorgiou Food Service» και στο εργοστάσιο «Όλυμπος», πραγματοποίησε η ΚΟΒ Τροφίμων Λάρισας, με επικεφαλής τον Αλέξη Ζορμπά, μέλος του Γρ. Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, διακινήθηκε και συζητήθηκε με τους εργαζόμενους το Κάλεσμα της ΚΕ προς την εργατική τάξη, τον λαό, τη νεολαία, που βάζει στο επίκεντρο της συζήτησης την ανάγκη για: «Καμία αναμονή! Αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής».

Οι εργαζόμενοι, εκφράσαν την ανησυχία τους για την πληθώρα προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, με τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση της εργασίας αλλά και την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.
Το κλιμάκιο της ΚΟΒ Τροφίμων, ανέδειξε ότι πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα είναι η πολιτική, που ακολουθούν διαχρονικά κυβερνήσεις, η οποία θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Τόνισαν ακόμα ότι την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι και ειδικά στον συγκεκριμένο κλάδο καταγράφουν ρεκόρ κερδών, οι εργάτες που παράγουν όλο αυτόν τον πλούτο δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, αν θα έχουν δουλειά, αν θα μπορούν να ανταποκριθούν στο πανάκριβο κόστος διαβίωσης, ακόμα και αν θα γυρίσουν στο σπίτι τους την ίδια μέρα.

Σε αυτό το πλαίσιο τονίστηκε ότι δεν υπάρχει ώρα για αναμονή “λύσεων” από τα πάνω, αντίθετα χρειάζεται οι εργάτες να μπουν μπροστά για να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματα τους, δυναμώνοντας τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Σε αυτό το πλαίσιο τα στελέχη του ΚΚΕ κάλεσαν τους εργάτες να συμμετάσχουν μαζικά στην Γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη , διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ