ΝΤΡΟΠΗ ΚΙ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΘΕΤΕ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η καταγγελία που έκανε γνωστή ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, με ανάρτησή του στα social media και αφορά παιδί οικονομικών μεταναστών που κληρώθηκε να καταθέσει το στεφάνι του σχολείου στο οποίο φοιτά κατά την εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αλλά ο διευθυντής μάλλον δε συμφωνούσε και προσπάθησε να το αποτρέψει, χρησιμοποιώντας οικονομικά αντικίνητρα.

Χωρίς να κατονομάζει – για ευνόητους λόγους προστασίας του παιδιού – περιοχή και σχολείο, ο κ. Φαναράς περιγράφει το περιστατικό που προκαλεί ντροπή και οργή προς το πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής ζήτησε από τους γονείς του παιδιού να καταβάλλουν 50 ευρώ για την αγορά του σχολικού στεφάνου, προκειμένου το παιδί τους να το καταθέσει.

Εκείνοι φυσικά αρνήθηκαν να πληρώσουν για ένα κόστος που ανήκει αποκλειστικά στη σχολική μονάδα, αλλά σε μια κίνηση που αποδεικνύει ευρηματικότητα και εξυπνάδα, έφτιαξαν από μόνοι τους ένα στεφάνι με δάφνες και μυρτιές, αποστομώνοντας τον ανήθικο και κουτοπόνηρο διευθυντή.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ