ΛΑΜΠΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Με υπερηφάνεια, λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος του “ΟΧΙ” στον Δήμο Τεμπών. Η επέτειος του “ΟΧΙ” γιορτάστηκε με λαμπρότητα στην έδρα του Δήμου στο Μακρυχώρι, στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων και στα χωριά.

Στον Πυργετό, στην έδρα της Δημοτικής Ενότητας Κάτω Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, λειτουργούντος του εφημέριου της ενορίας π. Αλέξανδρου. Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και πιστούς. .

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Βάιου Μαλλιάρα. Εκεί εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Δημήτρη Μαϊμάρη.

Έπειτα, έγινε η κατάθεση στεφάνων, εψάλλει ο Εθνικός Υμνος και ακολούθησε η μαθητική παρέλαση των μαθητών νηπιαγωγείου -δημοτικού -γυμνασίου και λυκείου.

Στον εορτασμό, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μαϊμάρης, ο Αντιδήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Αθανάσιος Βλάχος, ο Διοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Πρόδρομος Χαρισμανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Ζαρδούκας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αχιλλέας Διψάνας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Αθανάσιος Λαίνας, τοπικοί σύμβουλοι και πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής, διευθυντές, δάσκαλοι και καθηγητές των σχολείων Πυργετού.

Μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης σε μήνυμά του τόνισε:

“Αγαπητές συνδημότισσες και συνδημότες

Η σημερινή ημέρα έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, αλλά και για την ανθρωπότητα, διότι μας υπενθυμίζει την αντίσταση ενάντια στον κατακτητή, αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών.

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 είναι μια επέτειος που έχει καταγραφεί στη μνήμη μας ως μία από τις πιο ηρωικές στιγμές του Έθνους μας. Νοιώθουμε Υπερήφανοι και Ευγνώμονες για τους προγόνους μας, που με σθένος και ενότητα αγωνίστηκαν για το υπέρτατο αγαθό την Ελευθερία, την οποία απολαμβάνουμε εμείς σήμερα. Ο αγώνας και το αίμα που έχυσαν οι πρόγονοι μας, ας γίνει φάρος που θα φωτίζει και θα παραδειγματίζει τις επόμενες γενιές. Σήμερα, που ο εξ ανατολών γείτονάς μας, η Τουρκία, απειλεί, είναι η ώρα να μείνουμε ενωμένοι για να κρατήσουμε την Ελλάδα μας μεγάλη, υπερήφανη και Ελεύθερη.

Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του έπους του 40.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940

Ζήτω ο Ελληνικός Στρατός

Ζήτω ο αγώνας για την ελευθερία και την ειρήνη

Χρόνια πολλά στα στρατευμένα νιάτα και στην Ελλάδα, χρόνια πολλά σε όλες και όλους τους Έλληνες.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ