ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ

Υποστήριξε ο Χρήστος Καπετάνος επισκεπτόμενος το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας

Στον εσπερινό για τον εορτασμό του Αγίου Νέστορα, στο ομώνυμο παρεκκλήσι στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας Λάρισας παρέστη ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Λάρισας, Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Καπετάνος.

Ο Άγιος Νέστορας τιμάται από την Εκκλησία κάθε χρόνο στις 27 Οκτωβρίου και έχει ανακηρυχθεί ως ο προστάτης των αθλητριών και των αθλητών. Τα Θυρανοίξια του ομώνυμου ναού στο ΕΑΚ Λάρισας είχαν τελεστεί πριν ακριβώς από δύο χρόνια, την ημέρα εορτής του, στις 27 Οκτωβρίου 2020, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Με το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο Λαρισαίος πολιτικός επισκέφτηκε το Βοηθητικό γήπεδο του Αλκαζάρ, το οποίο παραδόθηκε πλήρως ανακαινισμένο ένα μήνα πριν και πλέον συνιστά ένα σύγχρονο Προπονητήριο -Προθερμαντήριο και Κέντρο Στίβου, με δυνατότητα φιλοξενίας διοργανώσεων πανελλήνιου και διεθνούς κύρους.

Στη συνέχεια, ο κ. Καπετάνος μετέβη στο Κεντρικό Στάδιο Αλκαζάρ, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης που τελούνται, καθώς οι εργασίες για την εγκατάσταση νέου ταρτάν είναι σε εξέλιξη, ενώ έχει προγραμματιστεί και η επανασπορά του αγωνιστικού χώρου.

«Ο Άγιος Νέστορας, που ήταν μαθητής του Αγίου Δημητρίου, τη μνήμη του οποίου τιμήσαμε σήμερα, είναι ο προστάτης των αθλητριών, των αθλητών αλλά και των προπονητών, καθώς η εκκλησία τον έχει ανακηρύξει ως προστάτη όλης της αθλητικής οικογένειας. Η χάρη του προστατεύει όλους τους αθλητές μας.

Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας αποτελεί πλέον ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, που θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί μεγάλες εθνικές και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Το Βοηθητικό Γήπεδο Αλκαζάρ, που χρηματοδοτήθηκε πλήρως από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την ακούραστη συνδρομή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο προπονητήριο στίβου και πλέον όλοι οι αθλητές του νομού μας μπορούν να αθλούνται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, σε ένα υπερσύγχρονο προπονητήριο, υψηλών προδιαγραφών.

Με τις εργασίες αναβάθμισης που γίνονται και στο Στάδιο Αλκαζάρ με ταχείς ρυθμούς, ο νομός μας θα έχει ένα υπερσύχρονο αθλητικό κέντρο, το Βοηθητικό γήπεδο και το Κεντρικό Στάδιο Αλκαζάρ, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα αθλητικά γεγονότα, συμβάλλοντας στην τόνωση της τοπικής οικονομίας αλλά και συνεισφέροντας στην προετοιμασία των αθλητών μας για συμμετοχή τους σε αθλητικές διοργανώσεις, στην ανάπτυξη του στίβου και της άθλησης εν γένει. Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του ΕΑΚΛ Γιάννη Κουρδή για τις ατελείωτες ώρες προσφοράς καθώς και σε ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο αθλητισμός και η στήριξη των αθλητών και ιδίως των νέων παιδιών, αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνησή της Ν.Δ. Μέσω του αθλητισμού χτίζονται, πρωτίστως, οι χαρακτήρες. Χρόνια πολλά στις αθλήτριες και τους αθλητές μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας, κ. Καπετάνος.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ