ΉΡΘΕ Η ΩΡΑ, Η ΑΓΡΟΤΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Η Ε. Λιακούλη έστειλε μήνυμα από τη Γιορτή Κάστανου στη Μελιβοία

Στη Γιορτή Κάστανου στη Μελιβοία παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:

«Η γη της Μελιβοίας είναι ευλογημένη να γεννά ένα από τα σημαντικότερα προϊόντα της Ελλάδας, το κάστανο. Τον “βασιλιά του χειμώνα”, που όλοι έχουμε συνδέσει με τις πιο ζεστές στιγμές στους χειμώνες των παιδικών μας χρόνων, που σφραγίζει τη θαλπωρή των εορταστικών ημερών κάθε νοικοκυριού.

Δυστυχώς, η φετινή γιορτή διεξάγεται σε ένα εξαιρετικά δυσχερές περιβάλλον για τους καστανοπαραγωγούς.
Με αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου, έχω αναδείξει όλα τα θέματα που σας απασχολούν, θέτοντας την Κυβέρνηση προ των ευθυνών της.

Στις αρχές του μήνα μάλιστα, κατέθεσα Ερώτηση ειδικά για εσάς, ζητώντας επί λέξει «να μην πάνε χαμένοι οι κόποι των Καστανοπαραγωγών της Μελιβοίας». Μετέφερα στο Κοινοβούλιο τον προβληματισμό σας για το τι μέλλει γενέσθαι με τη φετινή παραγωγή. Ανέδειξα, επίσης, το εκρηκτικό σκηνικό που βιώνετε, αδυνατώντας να ανταπεξέλθετε στο δυσθεώρητο κόστος παραγωγής, λυγίζοντας υπό το βάρος την ενεργειακής κρίσης και των αβάσταχτων ανατιμήσεων.

Παράλληλα, έφερα στη Βουλή το μείζον θέμα που σας απασχολεί, το μέλλον των συνδεδεμένων ενισχύσεων. Ζήτησα από την Κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι καρποί της Αγιάς δεν θα αποκλειστούν από τις ενισχύσεις της νέας ΚΑΠ, αντιθέτως εσείς οι παραγωγοί θα στηριχθείτε πολύπλευρα.

Δυστυχώς η αναλγησία, η αδράνεια και οι καθυστερήσεις, χαρακτηρίζουν τη γαλάζια διακυβέρνηση, που εμφανώς υποτιμά τους Αγρότες ως πολίτες β’ κατηγορίας. Πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια με Πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη, και τα τραγικά αποτελέσματα τα βιώνετε “στο πετσί” σας.

Ενώ εσείς ιδρώνετε να καλύψετε τους λογαριασμούς που τρέχουν, άλλοι έχουν “βουτήξει το δάχτυλο στο κρατικό μέλι”, στα λεφτά από τους δικούς σας φόρους, και “χορεύουν” στον ξέφρενο ρυθμό των απευθείας αναθέσεων, των “κουμπαριών”, των ρουσφετιών, ποδοπατούν ανάλγητα ακόμα και όσους βρίσκονται με τη “θηλειά” των δανείων στο “λαιμό”.

Ευτυχώς, ήγγικεν ο χρόνος των εκλογών. Ήρθε η ώρα της δημοκρατικής ανατροπής. Ήρθε η στιγμή να βγει ξανά η Αγροτιά δυναμικά στο προσκήνιο.
Γνωρίζετε καλά ότι εμείς στο ΠΑΣΟΚ -όσοι από την 3η Σεπτέμβρη 1974 αδιάλειπτα μέχρι σήμερα, δεν σταματήσαμε ούτε μισό λεπτό να κρατάμε περήφανα ψηλά τον Πράσινο Ήλιο- εμείς είχαμε, έχουμε και θα έχουμε 1η προτεραιότητα τον πρωτογενή τομέα, τους Ανθρώπους που μοχθούν στην ύπαιθρο.

Είναι στο χέρι σας να κάνουμε όλοι μαζί τον αγροκτηνοτροφικό κόσμο, όλους εσάς, από “κομπάρσους” του περιθωρίου, όπως σας αντιμετωπίζει ο κ. Μητσοτάκης, πρωταγωνιστές του νέου παραγωγικού μοντέλου αναπτυξιακής επανεκκίνησης της Ελλάδας.

Ραντεβού εδώ του χρόνου λοιπόν, όταν η Χώρα -με τη δική σας δύναμη- θα έχει μια νέα σοσιαλδημοκρατική προοδευτική διακυβέρνηση, όταν ο Ήλιος θα φωτίζει ξανά την Αγροτιά με την περηφάνια, την αξιοπρέπεια και την ευημερία, που σας αξίζει.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ