ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Αίτημα του Β. Κόκκαλη που πραγματοποίησε επισκέψεις σε ΕΦΚΑ και ΔΟΥ

Ως «ανάγκη επιβίωσης» χαρακτήρισε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ κ. Βασίλης Κόκκαλης, την ρύθμιση χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις.
Ο Λαρισαίος πολιτικός επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΟΥ και του ΕΦΚΑ Λάρισας, συνομιλώντας με εργαζόμενους και πολίτες για την επικρατούσα κατάσταση. Συγκεκριμένα συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Σταυροθεόδωρο – Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ΠΥΣΥ Θεσσαλίας, τον κ. Θηρίμαχο Πάκα – Διευθυντή Ά τοπικής διεύθυνσης του e-ΕΦΚΑ Λάρισας, την κ. Στέλλα Τζιαστούδη – αναπληρώτρια προϊσταμένη περιφερειακής διεύθυνσης ΚΕΑΟ Θεσσαλίας και τον κ. Χρήστο Παύλου – Αναπληρωτή διευθυντή ΔΟΥ Λάρισας.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως «η ρύθμιση χρεών σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη επιβίωσης σε μία περίοδο που η πίεση έχει γίνει αφόρητη στις τσέπες νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Εμείς, ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρόλη την πίεση της μνημονιακής εποπτείας, είχαμε καθιερώσει τις 120 δόσεις δίνοντας ανάσα στην κοινωνία.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αν και έχει στη διάθεσή της όλο το «οξυγόνο» της απεμπλοκής από εποπτείες, έχει άλλες προτεραιότητες όπως το να σφυρίζει αδιάφορα απέναντι σε… κοράκια τύπου Πάτση και να επιδοτεί μόνον τους ημετέρους της.

Θέλω επίσης επ’ αφορμή της επίσκεψής μου στον ΕΦΚΑ και στην Εφορία, να συγχαρώ το ανθρώπινο δυναμικό του για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει για την έκδοση των συντάξεων, παρόλη την επιχειρούμενη απαξίωση του Οργανισμού από τον κ. Χατζηδάκη, αλλά και τους υπαλλήλους της ΔΟΥ που επιτελούν τα καθήκοντά τους με συνείδηση, εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ