ΑΘ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΣ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΨΕΥΤΗΣ κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ;

Για ασυνέπεια λόγων κατηγόρησε τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θανάσης Μαμάκος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης. Αφορμή, οι ανακοινώσεις του Δημάρχου για χρηματοδοτήσεις έργων ύψους 55 εκ. ευρώ που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πρόσφατες δηλώσεις του περί «κράτους μπαταχτσή».

Αναλυτικότερα στην τοποθέτησή του ο κ. Μαμάκος ανέφερε τα εξής: «Μόλις πριν από μερικές ημέρες ανακοινώσατε ένα «πακέτων πολλών έργων συνολικού ύψους 55 εκ. ευρώ» παρουσιάζοντας μία μακρά λίστα έργων, πολλά βέβαια εκ των οποίων έχετε ανακοινώσει ουκ ολίγες φορές στη θητεία σας. Αλλά δε θέλω να σταθώ σε αυτό το ζήτημα, το οποίο ούτως η άλλως θα το βρείτε μπροστά σας σύντομα, καθώς τα γραπτά μένουν, οι πολίτες ξέρουν και η αλήθεια δεν αλλάζει όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος να τη μακιγιάρει.

Θέλω να σταθώ όμως στο νούμερο. 55 εκατομμύρια ευρώ. Σας ζαλίζει ο αριθμός κύριε Καλογιάννη πράγματι γιατί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ζούσατε σε συνθήκες αυτοδιοικητικής ένδειας. Τον ακούει κανείς και πιστεύει πως ο Δήμος Λαρισαίων θα μεταμορφωθεί το προσεχές διάστημα. Θα γίνει Μονακό.

Αλήθεια όμως, αυτά τα χρήματα, αυτά τα 55 εκ. ευρώ θα τα δώσετε από την τσέπη σας κύριε Δήμαρχε ή από ίδιους πόρους του δήμου; Μήπως αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν από την πολιτεία, από το κράτος;

Ναι από το κράτος θα πληρωθούν είτε απευθείας, είτε μέσω τρίτων, με μέριμνα όμως και πάλι του κράτους.

Και ξέρετε κάτι κύριε Καλογιάννη; Είναι το ίδιο κράτος που μόλις πριν από λίγους μήνες εσείς είχατε χαρακτηρίσει με έναν ανήκουστο χαρακτηρισμό: Το είχατε αποκαλέσει μπαταχτσή! Γιατί όπως είχατε εξηγήσει, η αυτοδιοίκηση δεν λαμβάνει την προβλεπόμενη χρηματοδότηση.

Που να φανταστείτε τότε ότι θα βρίσκατε τόσο σύντομα μπροστά σας αυτή την φράση που φυσικά δε συνάδει με τον πρώτο πολίτη μίας τόσο σπουδαίας πόλης και ενός δήμου όπως η Λάρισα.

Θέλατε όμως τότε, ως επικεφαλής της κομματικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ που υπηρετείτε διακριτικά μεν, συνεπώς δε, να κάνετε αντιπολίτευση. Και τώρα έρχεστε να διαψεύσετε εαυτόν, πριν αλέκτωρ φωνήσαι!

Αυτό κι αν είναι συνέπεια λόγου κύριε Δήμαρχε. Καλό είναι εφεξής να είστε πιο προσεκτικός σ’ αυτά που λέτε γιατί τα όσα λέτε κάνουν το γύρο της Ελλάδας μέσω του διαδικτύου. Και όποιος τα διαβάζει απορεί: Πάσχει από αμνησία ο δήμαρχος Λαρισαίων και ξεχνά τι έλεγε πριν από μερικούς μήνες ή στην αγωνία του να κάνει και αντιπολίτευση, αλλά και προεκλογική καμπάνια, έχει χάσει το μέτρο;

Έχετε πολλές φορές αναφερθεί στο θεσμό του δημάρχου και την πόλη. Κυρίως το κάνετε αυτό όταν δέχεστε κάποια κριτική. Αφού λοιπόν θεωρείτε το θεσμό τόσο σημαντικό, προστατέψτε τον. Και ξεκινήστε να το κάνετε αυτό προσέχοντας τι λέτε. Σας ευχαριστώ».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ