ΣΤΗ ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ Ο ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

Στη Γιορτή Κάστανου στη Μελιβοία «Οι Καρποί της Μελίβοιας Γης» που πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου, παρέστη ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Καπετάνος.

Ο κ. Καπετάνος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει τόσο με τους παραγωγούς καστάνου και άλλων τοπικών προϊόντων, όσο και με τους παρευρισκόμενους στη Γιορτή Καστάνου από τη Μελιβοία και από άλλες περιοχές του νομού Λάρισας.
Αποχωρώντας ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε χαρακτηριστικά: « Η παραγωγή του καστάνου στη Μελιβοία αποτελεί την μείζονα πηγή εισοδήματος για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής.

Το κάστανο είναι από τα πλέον δημοφιλή, εξαγώγιμα προϊόντα του νομού μας. Οι παραγωγοί και οι συνεταιριστές έχουν προχωρήσει σε σημαντικές συμφωνίες με εμπόρους του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια, και ειδικά με εμπόρους της Ιταλίας, εμπορικές συμφωνίες που ενισχύουν την εξωστρέφεια της περιοχής και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μας, δίνοντας μία μοναδική προστιθέμενη αξία στο προϊόν.

Με ιδιαίτερη χαρά επισκέφθηκα τη Γιορτή Κάστανου στη Μελιβοία, καθώς για ακόμη μία φορά είχα την ευκαιρία να έχω επαφές με τους συνεταιριστές και τους καστανοπαραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μου τους φόβους τους και τις ανησυχίες τους για τη φετινή χρονιά εξαιτίας της καταστροφής που υπέστη η φετινή καλλιέργεια του κάστανου από το μύκητα που προκαλεί τη φαιά σήψη των καρπών. Δυστυχώς, φέτος εξελίχθηκε ως μία κακή χρονιά για τους παραγωγούς μας, εξαιτίας της εμφάνισης του μύκητα κατά τη διάρκεια της περιόδου της συγκομιδής. Σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους παραγωγής, λόγω των ανατιμήσεων στο ρεύμα, στο πλαίσιο της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης που ήρθε ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία, έχει προκληθεί μεγάλη αβεβαιότητα στους παραγωγούς του νομού μας.

Κατανοώ τις ανησυχίες των καστανοπαραγωγών του νομού μας και τους διαβεβαιώνω ότι όλοι οι προβληματισμοί τους θα μεταφερθούν στα κέντρα λήψης αποφάσεων στη Αθήνα, στον ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να βρεθούν οι λύσεις και να εξομαλυνθεί η δυσχερής κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Η στήριξη του αγροτικού κόσμου, των γεωργών και των κτηνοτρόφων μας, αποτελεί κεντρική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και το έχει αποδείξει με κομβικής σημασίας κινήσεις όπως με την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για αγροτική χρήση, επιστροφή που είχε καταργηθεί επί της προηγούμενης Κυβέρνησης του Σύριζα. Προς αυτή την κατεύθυνση, περισσεύουν οι κάποιες λίγες αντιπολιτευτικές κομματικές κορώνες, που ακούστηκαν και κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Γιορτής του Κάστανου, ειδικά από αυτούς που κυβερνούσαν επί 5 χρόνια.

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής αποτελούσε και θα συνεχίσει να αποτελεί κύριο μέλημά μας, είμαστε δίπλα στον αγροτικό κόσμο των περιοχών του νομού μας και ειδικά σε όσους αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες, εξαιτίας της κακής συγκυρίας, όπως οι καστανοπαραγωγοί της Μελιβοίας.

Κανείς δεν περισσεύει. Ο Νομός μας μπορεί να είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με αγώνες και πράξεις.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ