ΟΙ ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΑΣ

Υποστήριξε ο Χρήστος Καπετάνος από τα Αμπελάκια

Στα Αμπελάκια, βρέθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π Λάρισας Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος παρακολούθησε τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην πλατεία της ιστορικής κοινότητας των Αμπελακίων, για την ετήσια Γιορτή του Κάστανου.

Παράλληλα, ο κ. Καπετάνος πραγματοποίησε συναντήσεις με καστανοπαραγωγούς, συνεταιριστές και τοπικούς φορείς, με τους οποίους αντάλλαξε απόψεις για το μέλλον της καλλιέργειας της καστανιάς στην περιοχή αλλά κυρίως, για την δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουν οι παραγωγοί, που οφείλεται κατά βάση στο μύκητα που έχει πλήξει τις καστανιές.

«Έχετε την αμέριστή στήριξή μας» επεσήμανε στους καστανοπαραγωγούς κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους ο κ. Καπετάνος. «Η φετινή χρονιά για το κάστανο αποδείχθηκε πολύ δύσκολη. Ήδη το κύμα των ανατιμήσεων που έχει συμπαρασύρει το κόστος παραγωγής και οφείλεται ξεκάθαρα στην εισαγόμενη ενεργειακή κρίση, είχε δημιουργήσει δυσμενείς οικονομικές συνθήκες για τους παραγωγούς της περιοχής μας. Συν τοις άλλοις, ο μύκητας που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της φετινής κακοκαιρίας του περασμένου Αυγούστου, έπληξε αρκετές καλλιέργειας καστανιάς στις περιοχές του νομού Λάρισας, φέρνοντας σε αβεβαιότητα τους παραγωγούς της καστανιάς στο νομό μας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη λάβει μέτρα που δίνουν μία ανάσα στον αγροτικό κόσμο, όπως η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης για αγροτική χρήση, μέτρο που είχε παγώσει από το 2017, από την προηγούμενη κυβέρνηση και άλλα μέτρα φορολογικής φύσεως.

Ωστόσο, είναι ιδιαίτερα δύσκολη η φετινή χρονιά λόγω των πληγμάτων που έχει δεχτεί ο αγροτικός κόσμος και ειδικά οι παραγωγοί του καστάνου. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι παραγωγοί μας ας είναι βέβαιοι ότι είμαστε δίπλα τους κι ότι έχουν την αμέριστη στήριξή μας, ενώ όλα τους τα αιτήματα θα μεταφερθούν στο κεντρικό κράτος στην Αθήνα, στο ΥΠΑΑΤ και στον ΕΛΓΑ. Κεντρικό μας μέλημα αποτελεί η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, δεδομένου ότι ο πρωτογενής τομέας παραγωγής αποτελεί τη «βαριά βιομηχανία» και συνεισφέρει στην ταχύτερη ανάπτυξη της χώρας μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές της 4ης Γιορτής Κάστανου για την επιτυχημένη διοργάνωσή, καθώς με τέτοιες δράσεις το κάστανο καθίσταται ακόμη πιο δημοφιλές όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και παγκοσμίως», τόνισε ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Λάρισας, κ. Καπετάνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ