Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΡΑΠΤΟΥ

Για τη δραματική κατάσταση που διαμορφώνεται στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου, αλλά και την ταυτόχρονη τραγική απώλεια της Μαίρης Ράπτου, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, δήλωσε τα εξής:
«Με ακέραια ευθύνη της του κ. Μητσοτάκη, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων Ράπτου, έχουν περιέλθει σε τραγικό αδιέξοδο.

Η μαθησιακή και εργασιακή ανασφάλεια εκατοντάδων συμπολιτών μας, και μάλιστα εν τω μέσω της σχολικής χρονιάς, αποτελεί ακόμα μία συνέπεια της ασυγχώρητης ολιγωρίας και μνημειώδους αδράνειας του “Επιτελικού Κράτους”, που εμφανώς αδυνατεί να διασφαλίσει για τον Ελληνικό Λαό, ακόμα και στοιχειώδη συνταγματικά δικαιώματά του.

Είναι αδιανόητο, αρχές Νοεμβρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί να βρίσκονται αβοήθητοι και “στον αέρα”. Είναι απαράδεκτη η πλήρης απουσία της Πολιτείας, όλο το μακρό χρονικό διάστημα που προηγήθηκε.

Το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να έχει μεριμνήσει εγκαίρως και να έχει λάβει όλες τις δέουσες πρωτοβουλίες, για να αποτραπεί η υφιστάμενη τραγωδία και η βίαιη ανατροπή στις ζωές των συμπολιτών μας και κυρίως των παιδιών του Λυκείου, που ετοιμάζονται για τη σοβαρή δοκιμασία των Πανελλαδικών.

Καλούμε την Κυβέρνηση, παρά την καθυστέρηση, έστω και κατόπιν εορτής, να αναλάβει πρωτοβουλίες λύσης των θεμάτων που έχουν προκύψει, με συναίνεση και διάλογο. Δεν είναι δυνατόν να μην νοιάζεται για όλα όσα προκαλεί στην εκπαιδευτική και σχολική κοινότητα, ενώ ήδη έχει προχωρήσει η χρονιά.

Ολες οι εξελίξεις που αφορούν στα Εκπαιδευτήρια Ράπτου, σήμερα, με την είδηση του θανάτου της Μαίρης Ράπτου που σκόρπισε θλίψη και συγκίνηση σε όλους μας, αποκτούν και μια ακόμη διάσταση.

Σήμερα, σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και όλοι οι Λαρισαίοι αποχαιρετούμε μια σπουδαία Γυναίκα, μια σημαντική προσωπικότητα, που αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στην πόλη μας, με το κοινωνικό και πνευματικό της έργο.

Στη δική της μνήμη, λοιπόν, έχουμε χρέος να τιμήσουμε την πολύτιμη παρακαταθήκη της και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να δοθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.
Το οφείλουμε σε εκείνη, το χρωστάμε στους συμπολίτες μας, εκπαιδευτικούς , μαθητές και γονείς, που σήμερα αγωνιούν απέναντι σε μια Πολιτεία που τους εγκατέλειψε στην τύχη τους.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ