Η ΝΕΑ Δ.Ε. ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ – Δ.Σ.Ε.

Νέα διοικούσα επιτροπή, εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπους για το συνέδριο εξέλεξαν τα μέλη του παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ – Δ.Σ.Ε. μετά από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε χθες.

Εκλέχτηκαν για τη Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

1 Κολοβός Μάρκος

2 Κουτσιανικούλης Θωμάς

3 Παζιάνας Γιώργος

4 Σίσκου Δήμητρα

5 Μπαρός Γιώργος

6 Σιμος Άγγελος

7 Σερδένης Θανάσης

Εκλεχτήκαν για Ε.Ε

1 Μαραγκώζης Στέλιος

2 Παπανικολάου Ρίτσα

3 Πλιάτσικας Αποστόλης

Για αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

1 Σερδένης Θανάσης

2 Σίσκου Δήμητρα

3 Σίμος Άγγελος

Η ομιλία της πρόεδρου Δ. Σίσκου

Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που προηγήθηκε εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Λάρισας ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ η πρόεδρος Δ. Σίσκου, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη ε/α Γ.Σ του παραρτήματός μας οι εξελίξεις, όχι μόνο στο χώρο της υγείας, ήταν καταιγιστικές, με αποκορύφωση την εισβολή της καπιταλιστικής Ρωσίας στην καπιταλιστική Ουκρανία. Ανεξάρτητα από τα όποια προσχήματα χρησιμοποιούν και οι δύο πλευρές, η πολεμική δράση είναι η κλιμάκωση στα πλαίσια της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της αντιπαράθεσης των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ με τη Ρωσία, με τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας να πληρώνουν το τίμημα, αλλά και όλοι οι λαοί, όχι μόνο των χωρών της ΕΕ, που στενάζουν κάτω από τις δυσβάστακτες ανατιμήσεις σε προϊόντα ευρείας κατανάλωση, την αύξηση τις τιμής των καυσίμων, την ενεργειακή φτώχια, την αύξηση στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, με πρόσχημα την ενεργειακή κρίση αυτή τη φορά.

Ως Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καταγγέλλουμε την ενεργή εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της αστικής τάξης της Ελλάδας. Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν στηρίξει όλες τις ΝΑΤΟικές αποφάσεις και τα σχέδια για τη διεύρυνση αυτής της δολοφονικής ιμπεριαλιστικής συμμαχίας και την περικύκλωση της Ρωσίας.

Αναδείξουμε όχι μόνο με συγκεντρώσεις – ομιλίες ή καταθέσεις στεφανιών σε ιστορικούς τόπους, αλλά και χώρους όπως το Αλκαζάρ το οποίο δενδροφυτεύτηκε από την ΕΠΟΝ και φιλοξενεί το μεγάλο μνημεία της Εθνικής Αντίστασης . Υλοποιήσαμε έκθεση φωτογραφίας για τα 80χρονα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ. Συνεχείς ήταν και η αρθρογραφία στον τοπικό τύπο για την σημασία των ιστορικών γεγονότων της αντίστασης του λαού μας και τον αγώνα του ΔΣΕ .

Μαζί με την ΟΓΕ υλοποιήσαμε εκδηλώσεις για την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας, στην πλατεία της Νεάπολης στο χώρο όπου είναι το μνημείο της εκτελεσμένης Λαρισαίας αγωνίστριας Δήμητρας Τσάτσου.
Συμμετείχαμε στην μεγάλη εκδήλωση – ανάδειξη του ιστορικού μνημείου που ανεγέρθηκε, με απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ, στον μαρτυρικό τόπο του λόφου του Μεζούρλο, όπου εκτελέσθηκαν πάνω από 500 κομμουνιστές και δημοκράτες αγωνιστές από τις μετεμφυλιακές κυβερνήσεις.

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή, με τη συνέχιση της όσο γίνεται ολοκληρωμένης και σχεδιασμένης δράσης της, να προσπαθήσει με διάφορους τρόπους και μεθόδους, όπως εκθέσεις αρχειακού υλικού – μοίρασμα προκηρύξεων κλπ σε πλατείες των συνοικιών της πόλης μας την διάδοση της Ιστορίας της περιόδου 1940 – 1950, με συχνή αρθρογραφία – ανακοινώσεις και στον τοπικό τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό ώστε να «ξεσκεπάζουμε» την αστική και οπορτουνιστική ιδεολογική παρέμβαση στην διαστρέβλωση της Ιστορίας.

Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να αξιοποιήσουμε τις εκδόσεις που αφορούν την περίοδο 1940 – 1950, οργανώνοντας θεματικές εκθέσεις και συζητήσεις με τη νέα γενιά και όχι μόνο, ώστε να αισθάνονται και δική τους υπόθεση την διοργάνωση όλων των επετειακών εκδηλώσεων, να μαθαίνουν την ολοκληρωμένη ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην πόλη και στην περιοχή μας.

Αυτό μπορεί να γίνει με ιστορικούς περιπάτους – εκδρομές, διαλέξεις – ημερίδες, αξιοποιώντας και τις αίθουσες του Μουσείου Εθνικής αντίστασης που στεγάζεται στις Παλιές Φυλακές. Δράση θα αναπτύξουμε για το ζήτημα συντήρησης – αξιοποίησης του μουσείου – μνημείου στο χώρο του Αλκαζάρ αφιερωμένο στη αντιφασιστική νίκη . Γιατί παρ’ όλες τις υποσχέσεις που πήραμε από το Δήμαρχο δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι σήμερα.
Έκλεισε καλώντας όλους τους συναγωνιστές μπροστά και την πραγματοποίηση του 16ου Συνεδρίου μας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, να συμβάλουν στο να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι για τη δράση των αγωνιστών κομμουνιστών, που πάλεψαν και συνεχίζουν αταλάντευτα να παλεύουν για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για το σοσιαλισμό – κομουνισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ