ΕΓΙΝΑΝ 4 ΝΕΕΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ

Έγινε και η τέταρτη σύλληψη που είχε προαναγγελθεί από τα εντάλματα που είχαν εκδοθεί για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό. Προηγουμένως είχαν συλληφθεί ένας 35χρονος, ένας 55χρονος και ένας 39χρονος, με βάση τα σχετικά εντάλματα που εξέδωσε η ανακρίτρια.

Ο άνδρας που συνελήφθη τώρα είναι ένας 43χρονος που αναζητείτο από τις αστυνομικές Αρχές για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού του ανήλικου κοριτσιού, όπως γνωστοποιεί η Ελληνική Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως τα τέσσερα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν από την ανακρίτρια, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα, για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής σε βαθμό κακουργήματος.

Απολογούνται την Τρίτη οι δύο

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή, προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη 8 Νοεμβρίου ζήτησαν και πήραν δύο κατηγορούμενοι για τον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό που είχαν συλληφθεί την Πέμπτη.

Πρόκειται για έναν 35χρονο εισοδηματία από τη Δυτική Αττική και έναν 39χρονο πατέρα ανήλικου από το Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr οι συλληφθέντες είχαν αναγνωριστεί την περασμένη Τρίτη κατά την μαραθώνια κατάθεση της ανήλικης -την τέταρτη κατά σειρά.

Με βάση τις ίδιες πηγές, οι τρεις από τους τέσσερις σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης είχαν εμφανιστεί αυτοβούλως στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων όπου παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, υποστηρίζοντας ότι είχαν επικοινωνήσει με την 12χρονη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας χωρίς -όπως είπαν- να συναντηθούν μαζί της.

«Από τα στοιχεία που έχουμε, πάντως, προκύπτει ότι οι τρεις από τους τέσσερις είχαν συναντηθεί, άσχετα με το τι υποστήριξαν οι ίδιοι. Η υπόθεση έχει περάσει στην κύρια ανάκριση και όλα είναι στην κρίση της Δικαιοσύνης και της ανακρίτριας που εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης», τονίζει ανώτατη πηγή της ΕΛ.ΑΣ. στο ethnos.gr.

Ήδη, συνολικά 17 άνδρες έχουν προσέλθει αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ και όλοι ακολούθησαν την ίδια διαδικασία: έδωσαν ένορκη κατάθεση και παρέδωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, λέγοντας και οι 17 ότι δεν είχαν καμία επαφή με την ανήλικη.

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν στο ethnos.gr ότι η εκτέλεση των τεσσάρων ενταλμάτων δεν θα σταματήσει εδώ.

Το 12χρονο παιδί έχει δώσει στοιχεία για 11 άνδρες
Στην τέταρτη κατάθεση του παιδιού, παρούσα ήταν και η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Το παιδί φέρεται να έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τουλάχιστον 11 άνδρες όπου είχε περιγράψει από την αρχή ότι τη βίασαν και για ακόμη μία φορά παρουσία παιδοψυχολόγων της ΕΛΑΣ κλήθηκε να αναγνωρίσει υπόπτους. Όμως, η ψυχολογία της μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις και την σύλληψη της μητέρας της, είναι πολύ εύθραυστη, με βάση ανθρώπους που είναι κοντά στο παιδί. Η όλη διαδικασία κράτησε έξι ώρες.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει λόγος το παιδί να έρθει ξανά. Τουλάχιστον όχι άμεσα. Τα στοιχεία που έχουμε είναι πολλά και επαρκή», υπογραμμίζει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες. «Είναι μία πρωτοφανής υπόθεση που έχει πολύ βάθος. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έχουν γίνει τόσες συλλήψεις, αλλά και ότι αυτές θα συνεχιστούν. Μην ξεχνάμε ότι στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει πέσει πολύ μεγάλο βάρος εργασίας και αυτή τη στιγμή όπως και επί τόσες εβδομάδες συνεχόμενα στα ψηφιακά πειστήρια κάνουν αγώνα δρόμου να αναλύσουν όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη και όλες τις συσκευές που έχουν κατασχεθεί. Δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Σε αυτή τη φάση επικεντρωνόμαστε στο να βρεθούν όλοι οι βιαστές και εν συνεχεία θα συμπληρωθεί ο φάκελος όσων είχαν μόνο διαδικτυακές επαφές», συμπληρώνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ