ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥ. ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ Κ.Υ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΝΕΛΛΗΣ ΚΑΦΦΕ

«Νόμιμη η απόφαση ίσως είναι. Ηθική όμως, όχι!», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής

Παρέμβαση για την απομάκρυνση της διοικήτριας του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας Νέλλης Καφφέ, πραγματοποίησε η Γραμ Της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας τα εξής:

« Όλη η περιοχή της Ελασσόνας, τη γνωρίζει με το μικρό της όνομα : Νέλλη.
Κατάφερε σε όλες τις σχέσεις της να επικρατήσει η οικειότητα, η τρυφερότητα, το νοιάξιμο. Και κάπως έτσι έγινε η «Νέλλη, η Γιατρός μας».
Υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, από τότε που δημιουργήθηκε. Ιστορική στιγμή η ίδρυσή του, καθώς εγκαινιάστηκε από τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά και ήταν το πρώτο Κέντρο Υγείας της χώρας.

Εδώ και δεκαετίες η Νέλλη Καφφέ, έχει προσφέρει τεράστιο έργο, υπηρέτησε τους Ανθρώπους με αυταπάρνηση και αποτελεί παράδειγμα λειτουργού στο χώρο της δημόσιας υγείας.

Πάλεψε για το ΕΣΥ, διεκδίκησε πόρους και έμψυχο δυναμικό, τα έβαλε με τους υπουργούς όλων των Κυβερνήσεων, δεν υποχώρησε ποτέ.
Μια πραγματική αγωνίστρια, ασυμβίβαστη και χωρίς εκπτώσεις στις αξίες της.

Δυστυχώς, αντί να τιμηθεί για το έργο της και την τεράστια προσφορά της στον τόπο μας, μόλις δύο χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή της, με μια αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Διοικητή, η Νέλλη Καφφέ απομακρύνθηκε από τη θέση της συντονίστριας του Κέντρου Υγείας και αντικαταστάθηκε από ένα συνάδελφό της που υπηρετεί στην Τσαριτσάνη, που σίγουρα θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.

Δυστυχώς όμως η απόφαση αυτή, παρότι νόμιμη καθώς είναι στην δικαιοδοσία του κ Διοικητή, εμφανώς πάσχει και ελέγχεται για την ηθική της υπόσταση.
Προφανώς το θέμα δεν αξιολογήθηκε, δεν εκτιμήθηκε και δεν ζυγίστηκε σωστά.
Είναι όμως μεγαλείο να μπορείς να αναγνωρίζεις την αξία, την προσφορά, την ανιδιοτέλεια – κυρίως μη ομογάλακτων.

Είναι μεγαλείο να μπορείς να συνυπάρχεις, να συνθέτεις, να δημιουργείς συναινέσεις και να αξιοποιείς όλες τις θετικές δυνάμεις, από όπου κι αν προέρχονται.
Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί.
Τα αντίθετα μόνο μειώνουν, απαξιώνουν και πληγώνουν, με αποτέλεσμα να υπονομεύεται η κοινή προσπάθεια, σε όλα τα επίπεδα.
Η απομάκρυνση της Νέλλης Καφφέ, λίγο πριν τη συνταξιοδότησή της από τη θέση της Διοικήτριας του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, ήταν μια λανθασμένη απόφαση που πλήγωσε την ίδια, αλλά και όλους μας»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ