Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Μ.Ν. ΡΑΠΤΟΥ

Δείτε τί αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Παρατηρούμε με έκδηλη πικρία και θλίψη τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα γνωστού ιδιωτικού σχολείου της πόλης μας. Αδυνατώντας να παρακολουθήσουμε τις παλινωδίες και τους έωλους ισχυρισμούς των υπευθύνων του, οι οποίοι προσπαθούν ανεπιτυχώς να μεταθέσουν τις ευθύνες τους σε άλλους, συμπαραστεκόμαστε στους γονείς και μαθητές και κατανοούμε την αγωνία και τον πόνο τους.

Είμαστε μαζί τους στον αγώνα για την δημιουργία ενός σχολείου αρχών στην πόλη μας. Τους παρακαλούμε μόνο, να σκέφτονται ψύχραιμα και να μην επιτρέπουν σε κάποιους «υπεύθυνους» να τους χρησιμοποιούν και να τους κατευθύνουν κατά την ιδιοτέλεια και τον οπορτουνιστικό τους καιροσκοπισμό. Επίσης, να μην επιτρέπουν να χρησιμοποιούνται τα παιδιά τους με τρόπο αντιπαιδαγωγικό που εγκυμονεί κινδύνους και αφήνει σημάδια στις ψυχές τους. Σεβόμαστε και κατανοούμε όλους, ανεξαιρέτως, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Δηλώνουμε πως ο αγώνας του εργαζομένου για την διασφάλιση των δικαιωμάτων του είναι ιερός, γι´ αυτό κι έχουν την αμέριστη συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως. Τους παρακαλούμε όμως, να αγωνίζονται σεβόμενοι πρώτοι αυτοί την ιδιότητα του παιδαγωγού, η οποία εξ ορισμού συνεπάγεται προσεκτική συμπεριφορά.

Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι θα τηρηθεί το μέτρο και η ευπρέπεια, ώστε κατά την εξόδιο Ακολουθία της αείμνηστης Μαρίας Ράπτου, σπουδαίας παιδαγωγού της πόλης μας, στον Ιερό χώρο του Μητροπολιτικού μας Ναού να κυριαρχήσει η κατάνυξη κι η προσευχή, κατά την πάγια επιθυμία της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ