Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ

Ο Απ. Μπίλλης στη Γιορτή Ελιάς Γόννων

Τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και τα έργα υποδομής που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών, για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της ελαιοκαλλιέργειας, παρουσίασε στο χαιρετισμό του στην 8η Γιορτή Ελιάς, που πραγματοποιήθηκε στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Γόννων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αποστόλης Μπίλλης.

Ο κ. Μπίλλης, αναφέρθηκε στο διαχρονικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού για την αγροτική παραγωγή και τη θεσσαλική ύπαιθρο, ενώ στάθηκε και στη συμβολή των ελαιοπαραγωγών στην τοπική οικονομία και στη διατροφική αλυσίδα, με τα ποιοτικά προϊόντα (λάδι, ελιές) που παράγουν. Σύμφωνα με τον κ. Μπίλλη «η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Δήμο Τεμπών, τοπικούς φορείς και αγροτικά σχήματα, υλοποιεί δράσεις και προγράμματα στήριξης της ελιάς, η οποία αποτελεί την ατμομηχανή ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα ότι η φετινή σοδειά είναι καλή, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά. Σε αυτό συνέβαλε και το πρόγραμμα δακοκτονίας που εφαρμόζουμε και αναβαθμίζουμε κάθε χρόνο, αξιοποιώντας την τεχνολογία. Ακόμη βελτιώνουμε την αγροτική οδοποιία, επεκτείνουμε και ενισχύουμε αρδευτικά δίκτυα, καθαρίζουμε ρέματα και γενικότερα αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, προς όφελος των ανθρώπων του μόχθου και της παραγωγής.

Μπροστά μας έχουμε τη νέα ΚΑΠ, την κλιματική κρίση και άλλες ακόμη προκλήσεις. Ο Κ. Αγοραστός σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με το ΥΠΑΑΤ προετοιμάζει καμπάνια ενημέρωσης του αγροτικού πληθυσμού για τη νέα προγραμματική περίοδο, προκειμένου να γνωρίζει ο Θεσσαλός αγρότης τί θα αντιμετωπίσει τα επόμενα, κρίσιμα χρόνια. Η Περιφέρεια έχει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη της γεωργίας και της αγροδιατροφής κι αναμένει τη σχετική στήριξη της Πολιτείας. Είμαστε ένα με τον αγροτικό κόσμο και στο πλαίσιο αυτό, σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας, καθώς η εποχή που διανύουμε απαιτεί συνεργασίες και συνέργειες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ